Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αποκάλυψη για ΟΔΚΕ: Ντρέπεται και η ντροπή…

Αποκάλυψη για ΟΔΚΕ: Ντρέπεται και η ντροπή…

Η κατάσταση είναι τραγική, αλλά -ευτυχώς- δεν είναι σοβαρή. Οι εκλεκτοί του Γιώργου Βασιλακόπουλου, που γράψαμε και προχθές ότι διαλύουν το ελληνικό μπάσκετ, θεωρούν εαυτούς πιο έξυπνους από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς κι επιχειρούν να μας κοροϊδέψουν μπροστά στα μούτρα μας. Πάρτε για παράδειγμα την ΟΔΚΕ, διαβάστε και κλάψτε (από τα γέλια), με τον τρόπου που προσπάθησαν να… «ξεπλύνουν» τον Στέλιο Συμεωνίδη.

Τιμώρησαν με έγγραφη επίπληξη τον Σύνδεσμό της Θεσσαλονίκης, επειδή… λησμόνησε να ενημερώσει τον κ. Συμεωνίδη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υποβάλλει δήλωση ενέργειας ή μη ενέργειας. Η μη υποβολή δήλωσης, επιφέρει ως αποτέλεσμα την αδυναμία του προσώπου (εν προκειμένω του Στέλιου Συμεωνίδη) να μετέχει σε όργανα της διαιτησίας (εν προκειμένω στην ΚΕΔ/ΕΟΚ).

Δεν τον ενημέρωσαν, δεν γνώριζε (γελάνε και τα τσιμέντα) κι έτσι πρέπει να τιμωρηθούν εκείνοι που δεν φρόντισαν έγκαιρα να αποστείλουν τα σχετικά έγγραφα. Πριν συνεχίσουμε, διαβάστε τι έγραψε ο Δημήτρης Σακελλαρίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Τη φετινή χρονιά, μετά 5 χρόνια στην ΚΕΔ/ΕΚΑΣΘ, σκέφτηκα να κάνω ένα διάλειμμα από την ενασχόλησή μου με τη διαιτησία, για ξεκούραση, μιας και περνούσα πάνω από 3 ώρες σχεδόν κάθε μέρα με τους ορισμούς και παρακολουθώντας τοπικούς διαιτητές στα γήπεδα.

Τελικά επέλεξα να μην υποβάλω δήλωση για τη χρονιά 2020-‘21. Ο σύνδεσμός μου επικοινώνησε μαζί μου τον τελευταίο μήνα 3 φορές, για υπενθύμιση της λήξης της προθεσμίας. Μάλιστα, η τελευταία φορά ήταν λίγο πριν ή μετά την ημερομηνία λήξης, να μου υπενθυμίσει ότι δόθηκε και παράταση για την υποβολή της δήλωσης.

Εκπλήσσομαι που διαβάζω ότι ο σύνδεσμος (ΣΔΚΘ) ΞΕΧΑΣΕ να ενημερώσει τον κ. Συμεωνίδη να υποβάλλει δήλωση μη ενεργείας. Ευθύνη της διοίκησης είναι και ο έλεγχος για την εφαρμογή των εντολών και αποφάσεών της.

Τι λέει το Δ.Σ. και ο πρόεδρος γι’ αυτή την παράλειψη; Μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως γράφονται; Διότι αν κάποιος όντως ξέχασε και ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τον επί 20 -περίπου- χρόνια πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΟΚ και τέως πρόεδρο του ΣΔΚΘ, όπως ενημέρωσε ένα μέλος της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΘ, δεν θα έπρεπε το Δ.Σ. να αναλάβει κάποια ευθύνη; Να δώσει κάποιες διευκρινίσεις; Να εκδώσει μια ανακοίνωση; Κάποια παραίτηση για λόγους ΕΥΘΙΞΙΑΣ (λέμε τώρα);

Μιας και η καραντίνα μας ξεκούρασε υποχρεωτικά και μιας και έχω κρατήσει το αντίγραφο ποινικού μητρώου, που είχα βγάλει σε περίπτωση που υπέβαλα δήλωση, λέω να υποβάλλω τώρα μια δήλωση ΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ χειρόγραφα σε Α4, για την τρέχουσα σεζόν. Θα την υπογράψω ο ίδιος! Θα υπάρξει πρόβλημα άραγε; Είναι νόμιμο; Θα μου επιτραπεί;

Υ.Γ. Όταν υποβάλλω ξανά δήλωση μη ενεργείας, θα πληρώσω και για την τρέχουσα χρονιά την ετήσια συνδρομή μου, ώστε να μην κινδυνεύω να διαγραφώ για χρέη προς τον σύνδεσμο, όπως έγινε πριν μερικά χρόνια -όφειλα ετήσια συνδρομή 20 ευρώ, για 4 ή πέντε χρόνια για τα οποία δεν έκανα, απ’ ότι θυμάμαι, δήλωση μη ενεργείας.

Η εισήγηση διαγραφής στη Γ.Σ. του συνδέσμου αφορούσε 7 άτομα από τα οποία τα 6 ήταν μέλη προηγούμενου Δ.Σ. του συνδέσμου. Η επιλογή ήταν τυχαία, όπως είπε ο τότε πρόεδρος του ΣΔΚΘ, μιας και οι οικονομικά μη ταχτοποιημένοι διαιτητές ήταν πολλαπλάσιοι και πολλοί με οφειλές δεκαπενταετίας και εικοσαετίας, αλλά από κάποιους έπρεπε να ξεκινήσει η εκκαθάριση του μητρώου του συνδέσμου που έως τώρα δεν έχει γίνει ακόμη, απ’ ότι γνωρίζω.

Κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ιδέα και καθοδήγηση για την πρόταση διαγραφής ήταν παντοδύναμου μη εν ενεργεία διαιτητή. Για την ιστορία, η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων της Γ.Σ. καταψήφισε την εισήγηση του προέδρου».

Τι είπε ο κ. Σακελλαρίου; Ότι ο ίδιος Σύνδεσμος, που ενημέρωσε ένα απλό μέλος μετ’ επιτάσεως, λησμόνησε να ενημερώσει το πιο προβεβλημένο μέλος του. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα, είναι πως στο Δ.Σ., κατέχοντας θέση Γενικού Γραμματέα, βρίσκεται ο υιός Συμεωνίδης (Στυλιανός), ο οποίος προδήλως δεν πρέπει να λέει ούτε… καλημέρα στον πατέρα του.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα του έλεγε «ρε πατέρα, πότε θα κάνεις δήλωση;», έτσι ώστε να του το θυμίσει, για να μην υπάρχει πρόβλημα; Κάπως έτσι προέκυψε επιλεκτική αδιαφορία του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, προς το ιστορικό του μέλος και ταυτόχρονα πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Μιλάμε για σουρεάλ καταστάσεις.

Αυτοί οι τύποι, που μας περνάνε για ηλίθιους, επιμένουν να θέλουν να διοικούν το ελληνικό μπάσκετ. Παρανόμως έχουν μέλη στην ΚΕΔ, όποτε τους καπνίσει πετάνε ένα χειρόγραφο χαρτί, η συγκάλυψη πάει σύννεφο, για τον Βασιλακόπουλο είναι όλα καλώς καμωμένα.

Είναι, αλήθεια, το μπάσκετ που ονειρεύεστε; Είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύεστε; Είναι αυτοί που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του αθλήματος; Είναι η διοίκηση (σε Ομοσπονδία, διαιτησία, Σύνδεσμο, Κεντρική Επιτροπή, όπου κι αν το πιάσετε βρωμάει το πράγμα) που θα ψηφίζατε. Αν «ναι» να τους χαίρεστε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Αδιανόητο αυτό που γίνεται, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα»

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανακοίνωση του εκφράζει την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι…