Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Αποκάλυψη: Αυτοί διαλύουν το ελληνικό μπάσκετ

Αποκάλυψη: Αυτοί διαλύουν το ελληνικό μπάσκετ

vasilakopoulos jpg

Οι εκλεκτοί του Γιώργου Βασιλακόπουλου συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους. Καταστρέφουν το ελληνικό μπάσκετ. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Γίνεται πολύς λόγος για την αγάπη του Γιώργου Βασιλακόπουλου προς το ελληνικό μπάσκετ. «Γι’ αυτό δεν φεύγει, επειδή είναι εραστής του σπορ» λένε τα… παπαγαλάκια. Αν αγαπάς κάτι δεν το σκοτώνεις κι ο πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου παρακολουθεί ατάραχος τους εκλεκτούς του να διαλύουν το εθνικό μας άθλημα. Κι εμείς μιλάμε με αποδείξεις, όχι με λόγια του αέρα.

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι επαναλαμβάνεται ο αγώνας ανάμεσα στο Περιστέρι και τη Λάρισα (δείτε εδώ), επειδή κακώς οι διαιτητές μέτρησαν για δύο πόντους βολή του Βασιλόπουλου, θεωρώντας ότι υπήρχε παρέμβαση αντιπάλου παίκτη. Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την ομάδα της Θεσσαλίας, γεγονός που έχει επίπτωση στους διαιτητές.

Ο κανονισμός διαιτησίας της ΕΟΚ, στη σελίδα 13 αναφέρει (κεφάλαιο Γ’) τις ποινές, που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο των διαιτητών. Μεταξύ άλλων: «… δ. Αποκλεισμός 75 ημερών. Η ποινή αυτή επιβάλλεται σε περιπτώσεις:
α. αποφυγής αποβολής αθλητή και αναγραφής του στο Φ.Α., καθώς κι επεισοδίων, που τυχόν σημειώθηκαν,
β. υποβολής αναληθών εκθέσεων, για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα,
γ. παράβασης των Κανονισμών Παιδιάς, συνεπεία της οποίας, επαναλαμβάνεται ο αγώνας,
δ. ανάρμοστης συμπεριφοράς σε βάρος μέλους του Δ.Σ. της ΕΟΚ, των Αθλητικών Ενώσεων κι Επιτροπών της ΚΕΔ, της ΟΔΚΕ και των Επιτροπών του Νόμου».

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αναλυτής του μπάσκετ, ή να έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ για να αντιληφθεί πως οι διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα, εντάσσονται στην περίπτωση «γ» και πρέπει να τιμωρηθούν με 75 μέρες αποκλεισμό. Ω του θαύματος, στον αγώνα που θα γίνει στο Ψυχικό, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό, οι τρεις «άρχοντες», που σήμερα επέλεξε η ΚΕΔ είναι οι: Ανδρικόπουλος – Καλογερόπουλος Φ. – Τεφτίκης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κ. Ανδρικόπουλος ήταν ένας εκ των διαιτητών της αναμέτρησης της Α1, ανάμεσα στη Λάρισα και το Περιστέρι, που το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να επαναλάβει, λόγω παράβασης των Κανονισμών Παιδιάς. Πώς είπατε; Δεν γνωρίζουν τα μέλη της ΚΕΔ τον κανονισμό; Εξαιρείται των ποινών ο εν λόγω διαιτητής; Μήπως τους… διέφυγε αυτή η μικρή λεπτομέρεια;

Η αλήθεια είναι πως η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από εκλεκτούς του Βασιλακόπουλου είχε μόνο την Α2 Ανδρών και 4 αγώνες Α1 γυναικών αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν το λες και… φόρτο εργασίας. Κι επειδή είμαστε θετικά προσκείμενοι προς τα μέλη της Επιτροπής, να δεχθούμε ότι ένα λάθος (πλάκα κάνετε;) μπορεί να συμβεί.

Πάμε παρακάτω, γιατί το δύσμοιρο το μπάσκετ χτυπιέται ανελέητα. Χθες (Τετάρτη 21 Απριλίου) είχαν οριστεί στον αγώνα ΕΦΑΟ Ζωγράφου Παναθηναϊκός οι διαιτητές: Αργυρούδης – Καλογριάς – Σκουλαρίκης Δ. Και μπράβο τους. Διαβάσαμε τους ορισμούς των αγώνων που ακολουθούν, την Κυριακή 25 Απριλίου. Στον αγώνα Ο.Α. Χανίων – ΕΦΑΟ Ζωγράφου, ορίστηκαν οι διαιτητές: Αργυρούδης – Καλογριάς – Χριστοδουλάκης. Και μπράβο τους.

Να υποθέσουμε ότι μέχρι το τέλος της περιόδου, όπου παίζει η ομάδα του Ζωγράφου θα είναι στανταράκι το δίδυμο Αργυρούδης – Καλογριάς; Να μην ψάχνουμε, δηλαδή. Βεβαίως, τι να κάνει κι αυτή η ΚΕΔ, μόλις 220 διαιτητές είχε για να επιλέξει τους τρεις, σας φαίνεται παράλογο να πέσουν δύο ίδιοι, σε δύο συνεχόμενους αγώνες; Σαν τα SOS, που διαβάζαμε στο σχολείο ένα πράγμα.

Η κατάσταση είναι τραγική, αλλά ευτυχώς δεν είναι σοβαρή. Η διοίκηση Βασιλακόπουλου, είτε ως εκλεγμένη, είτε ως Πρωτοδικείου, έχει επιφέρει την πλήρη διάλυση του μπάσκετ. Οι εκλεκτοί δεν μπορούν να κάνουν εξισώσεις με έναν διαιρέτη. Και δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο ότι έχουν δόλο. Κι επειδή δεν τους θεωρώ ανίκανους, είναι παντελώς αδιάφοροι. Αγγαρεία κάνουν, δεν μπαίνουν στον κόπο να φτιάξουν ένα excel, από αυτά που παιδί πρώτης γυμνασίου κάνει με το ένα χέρι δεμένο στην πλάτη, σε λιγότερο από τρία λεπτά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…