Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ: Μαύρη τρύπα και… αγωνία

ΑΕΚ: Μαύρη τρύπα και… αγωνία

MAKIS AGGELOPOULOS AEK PUZL 820x490 1 jpg

Έχουμε γράψει και περιγράψει με όλους τους τρόπους, το πόσο κακό έχει κάνει η φετινή σεζόν στην ΑΕΚ. Σε συνεχόμενα άρθρα μας (δείτε εδώ) περιγράψαμε το πόσο υποθηκεύτηκε το μέλλον της ομάδας, αλλά ίσως αυτή η αναφορά να ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα, που έχει να αντιμετωπίσει την… επόμενη μέρα ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Αυτή τη στιγμή η «Ένωση» βρίσκεται στο… κυνήγι του τίτλου, γνωρίζοντας πως μόνο φαβορί δεν είναι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην φτάσει καν στον τελικό, καθώς για να συμβεί αυτό πρέπει να υπερφαλαγγίσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που μοιάζει με καταδικασμένη σε αποτυχία αποστολή. Το αγωνιστικό, όμως, ελαχίστως πρέπει να απασχολεί τους φίλους της ΑΕΚ.

Για τη νέα σεζόν η ομάδα πρέπει να χτιστεί εκ του μηδενός, καθότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες σε μεγάλη (μπασκετικά) ηλικία κι είναι ζήτημα αν ένας ή δύο παραμείνουν στο ρόστερ. Ο Ρογκαβόπουλος έφυγε, από τη νέα γενιά στην ουσία υπάρχει μόνο ο Μωραΐτης, οπότε πρέπει να γίνουν μεταγραφές. Πολλές μεταγραφές.

Η ΑΕΚ έχει αρκετά BAN από τη ΦΙΜΠΑ. Τελευταίο αυτό του Χάρη Γιαννόπουλου, ενώ «πονάει» η οφειλή στον Λούκα Μπάνκι, τον πρώην τεχνικό της ομάδας. Ακόμα δεν έχει προστεθεί (θα γίνει σύντομα) το χρέος στον Ρογκαβόπουλο κι η δυνατότητα διακανονισμού από την πλευρά της «Ένωσης» είναι… συζητήσιμη, καθώς στην περίπτωση του Ιταλού κόουτς δεν τηρήθηκε.

Για να καταλάβει καθένας τι γράφουμε, το ποσό που χρειάζεται να καταβάλει ο Μάκης Αγγελόπουλος, για να μπορεί η ΑΕΚ να κάνει μεταγραφές, είναι πάνω από 500.000 ευρώ! Για μια ομάδα, που το μπάτζετ της κινείται κάτω από τα 2.000.000 ευρώ (και πολλά λέμε), το 1/4 θα δοθεί για να μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Συνυπολογίστε ότι το γήπεδο στα Άνω Λιόσια όχι μόνο δεν προχωρά, αλλά σύντομα θα υπάρχουν κι εκεί ζητήματα με καταβολή χρημάτων. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει, τα χρέη μοιάζουν να πνίγουν την ΑΕΚ κι είναι ζητούμενο αν ο κ. Αγγελόπουλος έχει την πρόθεση (και τη διάθεση) να βγάλει ένα τόσο μεγάλο ποσό, όσο θα χρειαστεί για να στηθεί ξανά η ομάδα.

Μπορεί επισήμως να ασχολούνται όλοι με το αγωνιστικό κομμάτι και να θέλουν να κλείσουν με τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις τη σεζόν, όμως αρκεί να μιλήσεις με έναν δυο ανθρώπους από τον οργανισμό της μπασκετικής ΑΕΚ, για να διαπιστώσεις την αγωνία για την επόμενη μέρα. Αγωνία όχι για το κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο η ομάδα, όχι για το κατά πόσο θα μπορέσει να διεκδικήσει στόχους, αλλά για το κατά πόσο θα υπάρχει, με τη μορφή που τη γνωρίζουμε.

Αντί επιλόγου: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει περάσει από τον πάγκο της Κηφισιάς, η οποία… εξαφανίστηκε από τον χάρτη και που τώρα (τα τελευταία χρόνια) με άοκνες προσπάθειες κάποιων ρομαντικών χτίζεται από την αρχή. Έχει περάσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, όπου τώρα με τον Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο κι επιχειρήσεις «σωτηρίας» από διοίκηση και κόσμο, προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του και να θυμίσει κάτι από τον παλιό ΠΑΟΚ. Τρίτη ομάδα (δεν υπολογίζω την Αστάνα) ήταν η ΑΕΚ. Λέτε;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…