Κεντρική Basket League Άρης “Νομίζω ο Άρης θα κερδίσει την Λάρισα, υπάρχουν ευθύνες σε ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ στο θέμα του Ηρακλή”

“Νομίζω ο Άρης θα κερδίσει την Λάρισα, υπάρχουν ευθύνες σε ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ στο θέμα του Ηρακλή”

frydas vaggelis trikala

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες “τοποθετήσεις” προχώρησε ο Βαγγέλης Φρύδας, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ και ο οποίος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος των Τρικάλων ενώ υπήρξε κόουτς σε ουκ ολίγες ομάδες.

Ο Φρύδας, που από το περασμένο καλοκαίρι έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΒΑΟ, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες γύρω το ζήτημα του Ηρακλή, με την συμμετοχή του Χάγκινς η οποία ενδεχομένως να “φέρει” τιμωρία στον “Γηραιό” και επιπλέον μίλησε για το κρίσιμο ματς του Άρη κόντρα στην Λάρισα.

Αρχικά ο κ. Φρύδας είπε στο Yellow Radio 101,7:

“Είμαι στα Τρίκαλα αυτήν την στιγμή, ήταν ένας πολύ δυνατός και έντονος σεισμός. Κράτησε αρκετή ώρα και μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, όπως και όλοι οι άνθρωποι της περιοχής. Όλοι βγήκαν στον δρόμο κατευθείαν. Ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχω ζήσει και τον σεισμό του 1978, έχω πολύ έντονα τις μνήμες από τότε”.

Συνεχίζοντας, ανέφερε:

Για το πως εκδίδεται ένα δελτίο και τι έγινε στην υπόθεση Ηρακλή:

“Όταν έναν παίκτη τον υπογράψεις και πας να τον βγάλεις δελτίο, παίρνεις τα συμβόλαια που σου δίνει ο ΕΣΑΚΕ και αφού τα υπογράψεις τα στέλνεις μαζί με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Αφού εγκριθούν όλα αυτά πας στην ΕΟΚ και αφού πληρώσεις το παράβολο των 1.000 ευρώ σου εκδίδεται το δελτίο και ο παίκτης αγωνίζεται στο παιχνίδι της ομάδας”.

Για το ότι “πήγε” η υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή:

“Αν ήταν κάτι που ήταν όλα εντάξει θα το έκλεινε το θέμα ο ΕΣΑΚΕ. Αν όμως πάει το θέμα παρακάτω, στο δικαστήριο, τότε ο δικαστής θα κοιτάξει όλα τα δεδομένα. Με αυτά που έχει μπροστά του θα βγάλει και την απόφαση. Θα πει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δεν είναι όμορφο βέβαια να φτάνουμε σε τέτοια σημεία, αλλά τώρα το τι συμβαίνει θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες. Σίγουρα δεν υπάρχουν τηλεφωνικά δελτία πάντως. Αν έγινε αυτό κάποιος καταχράστηκε την θέση του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπου πρέπει να αποδοθεί η ευθύνη και να φανεί η αλήθεια. Αν δεν υπήρχε τίποτα θα είχε κλείσει εσωτερικά το θέμα. Υπάρχουν ευθύνες και σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ”.

Για την ποινή που υπάρχει:

“Η ποινή είναι μηδενισμός και αφαίρεση δύο βαθμών. Ουσιαστικά αν τιμωρηθεί ο Ηρακλής πάει πίσω στις δύο νίκες. Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό στον Ηρακλή γιατί ο Δρακόπουλος κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Αλλά αν κλείσεις τα μάτια στο θέμα αυτό είναι άνισος ανταγωνισμός. Eίναι θέμα κολοσσιαίο, θα πρέπει όλοι να είναι εντάξει”.

Για τον Άρη:

“Ο Άρης αυτήν την στιγμή και αγωνιστικά και οικονομικά είναι πάρα πολύ προβληματικός. Δεν είναι μία ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις γιατί βγάζει κάτι όμορφο. Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι από έξω. Υπάρχει προσωπική ευθύνη και υπάρχει και υπογραφή. Αυτός που την έχει θα επιλέξει αν θέλει βοήθεια, αν θέλει συνεργάτες, και αυτός θα έχει την ευθύνη. Αυτός έχει επιλέξει να είναι ο Άρης one-man show. Με την Λάρισα το Σάββατος ο Άρης εύκολα ή δύσκολα, νομίζω ότι θα κερδίσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Χωρίς Σταρκ αλλά με Μποχωρίδη στην Αθήνα

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στην αποστολή του Άρη για το ματς με το Περιστέρι. Ο Άρης αντιμετωπί…