Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ “Εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@” – Τα 2,5 λεπτά τρόμου στη Νέα Σμύρνη: Η επίθεση στον αστυνομικό με τα ίδια του τα λόγια

“Εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@” – Τα 2,5 λεπτά τρόμου στη Νέα Σμύρνη: Η επίθεση στον αστυνομικό με τα ίδια του τα λόγια

neasmyrni astynomikos epithesi 2048x1406 1 scaled

Η κατάθεση που έδωσε ο τραυματίας αστυνομικός μετά την επίθεση στη Νέα Σμύρνη σοκάρει. Περιγράφει καρέ καρέ τα 2,5 λεπτά κατά τα οποία άγνωστοι τον έδερναν, πως του έβγαλαν το κράνος και πως ξεκίνησαν όλα. Ένας νεαρός που έκανε… σπριντ για να τον ρίξει από τη μηχανή στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

«Εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@». Αυτή τη φράση άκουγε ο νεαρός αστυνομικός την ώρα που ο όχλος τον είχε ρίξει στο δρόμο και τον χτυπούσε ανελέητα. Τα λόγια του ίδιου στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνουν το μένος της επίθεσης κατά τη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη. Ένας νεαρός, μετρίου αναστήματος που έτρεξε 100 μέτρα για να επιτεθεί στον αστυνομικό, μπαίνει στο στόχαστρο

Νέα Σμύρνη, απόγευμα Τρίτης 9 Μαρτίου 2021. Η μεγάλη, ειρηνική, συγκέντρωση των κατοίκων κατά της αστυνομικής βίας (με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής) εξελίσσεται σε αυτό που μάλλον περίμεναν όλοι: σε πεδίο μάχης.
16 συλλήψεις (από τις 27 προσαγωγές) και πέντε τραυματίες αστυνομικοί είναι ο -επίσημος- απολογισμός. Υπάρχουν επίσης καταστήματα και αυτοκίνητα κατεστραμμένα, μια πόλη πληγωμένη, μια κοινωνία διχασμένη.

Ο νεαρός αστυνομικός από τις Σέρρες που ξυλοκοπήθηκε άγρια από κουκουλοφόρους και χούλιγκαν που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και αμαύρωσαν την πορεία των πολιτών νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα αλλά χωρίς η ζωή του να είναι σε κίνδυνο.

neasmyrni epeisodia reuters3 scaled

«Μου φώναζαν πουτ@@@ εδώ θα πεθάνεις»

Στα πρώτα του λόγια τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, ο αστυνομικός περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα έγιναν, το πως του επιτέθηκαν και τα 2,5 λεπτά τρόμου που έζησε πριν από τα χτυπήματα χάσει τις αισθήσεις του.

Μίλησε για μια μεγάλη ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί και πως ο ίδιος με άλλους αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗΣ κατευθύνθηκαν στο σημείο. «Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα».

neasmyrni epeisodia reuters9 neasmyrni epeisodia reuters1

Ο αστυνομικός περιγράφει πως οι δράστες της επίθεσης, κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος αλλά όχι και να του πάρουν το όπλο. «Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”. Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου», είπε ο αστυνομικός.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…