Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Κίναν Έβανς [vids]

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Κίναν Έβανς [vids]

keenan evans jpg

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν και ένα από τα ονόματα, που συνδέονται με το «τριφύλλι», είναι αυτό του Κίναν Έβανς. Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ ανήκει στη Χάποελ Χάιφα, με την οποία έχει εντυπωσιάσει και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων της Ευρωλίγκα και των «πρασίνων».

Ο Αμερικανός προέρχεται από το κολέγιο του Τέξας, στο οποίο φοίτησε από το 2014 μέχρι το 2018. Ο Έβανς κάθε χρόνο παρουσιαζόταν και καλύτερος, καθώς την πρώτη χρονιά μέτρησε κατά μέσο όρο 5.2 πόντους, τη δεύτερη 8.8, την τρίτη 14.7 και την τέταρτη 17.7 πόντους, που ήταν και η κορυφαία του επίδοση στα κολεγιακά του χρόνια.

Ο Κίναν Έβανς δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται στις ΗΠΑ. Τη σεζόν 2017-18 φόρεσε τη φανέλα των Γκραντ Ράπιντς Ντράιβς, με τους οποίους είχε 14.3 πόντους, και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ντελαγουεαρ Μπλου Κοτς με τους οποίους μέτρησε 8.5 πόντους.

Τη σεζόν 2019-20 για πρώτη φορά έκανε το μεγάλο ταξίδι, για να παίξει στην Ευρώπη. Πρώτος του σταθμός ήταν η Ιγκοκέα, όπου μέτρησε 11,8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ είχε και 3.3 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ. Η Χάποελ Χάιφα εμπιστεύτηκε τον Κίναν Έβανς και του έδωσε μία θέση στο ρόστερ της και τη δικαίωσε. Ο Αμερικανός με τη φανέλα των Ισραηλινών κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, καθώς έχει σε 14 παιχνίδια 18.6 πόντους, 6.8 ασίστ (!), και 4.4 ριμπάουντ.

Αυτά τα νούμερα και οι εμφανίσεις του τράβηξαν τα βλέμματα του Παναθηναϊκού και του Όντεντ Κάτας. Ο Ισραηλινός ξέρει καλύτερα από τον καθένα την αγορά του πρωταθλήματος της χώρας του και έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του. Ο Αμερικανός θέλει να βρει έναν δεινό σκόρερ και ο Αμερικανός δείχνει να διαθέτει φονικό ένστικτο.

Αν ο Παναθηναϊκός τελικά κινηθεί για την απόκτηση του, αν δεν έχει κινηθεί ήδη, δεν θα έχει εύκολο έργο. Ο Κίναν Έβανς βρίσκεται στο στόχαστρο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία θα βγει δυναμικά στην αγορά, καθώς αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…