Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος και η… μαύρη τρύπα

Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος και η… μαύρη τρύπα

giannakopoulos mind

Όταν γράψαμε, πριν από λίγες μέρες, για τον τρόπο που μπορεί να επιστρέψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό, υπήρξαν αρκετοί φίλοι που αναρωτήθηκαν «γιατί, μήπως έφυγε ποτέ;». Από μια πλευρά είχαν δίκιο, καθώς ποτέ ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ δεν εγκατέλειψε τη… μεγάλη του αγάπη. Η αναφορά είχε να κάνει με το προσκήνιο, εκεί απ’ όπου συνειδητά απέχει, γιατί στο παρασκήνιο κινείται δραστήρια, όσο και… αθόρυβα.

Ο Παναθηναϊκός κινείται φέτος με πολύ πιο στενά οικονομικά δεδομένα, αλλά αυτό κι η όποια οικονομία δεν απέτρεψε τη δημιουργία χρέους. Όχι γιατί ο Τάκης Τριαντόπουλος δεν κράτησε τα… μπόσικα, αλλά επειδή υπήρξε ένα προβλεπόμενο έσοδο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Βλέπετε, ο αρχικός προϋπολογισμός είχε συμπεριλάβει κι ένα ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ, το οποίο θα έβγαινε από τα εισιτήρια.

Το «Νίκος Γκάλης» ήταν πάντα μια ξεχωριστή ιστορία για τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο για την ένταση και το πάθος, που μετέφερε η κερκίδα στους παίκτες, αλλά κυρίως γιατί αποτελούσε σταθερή πηγή εσόδων. Θυμηθείτε πως πριν την πανδημία, πάνω από 10.000 εισιτήρια διαρκείας είχαν πωληθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία της ΚΑΕ.

Στις αρχικές συζητήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη είχε ειπωθεί ότι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το γήπεδο θα άνοιγε τις πόρτες του για το 30% των φιλάθλων, κάτι στο οποίο είχαν συμφωνήσει (δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά) οι παράγοντες του Παναθηναϊκού. Αυτό, η παρουσία στις εξέδρες 30% του κόσμου, μεταφράζονταν σε έσοδα της τάξης του 1.000.000 ευρώ, κάτι που φυσικά δεν συνέβη.

Τα χρήματα είχαν προϋπολογιστεί κι αυτό σημαίνει ότι στα ταμεία υπάρχει μια μαύρη τρύπα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα καλυφθεί από δικά του χρήματα. Και το έκανε δίχως τυμπανοκρουσίες, θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια των ανθρώπων, που εκείνος έβγαλε μπροστά.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση, τόσο από τον Τάκη Τριαντόπουλο, όσο κι από το δίδυμο Αλβέρτη – Διαμαντίδη, τους οποίους περιβάλει με εμπιστοσύνη. Το… χρέος διαμορφώθηκε από τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, είναι κάτι το οποίο κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν, γι’ αυτό και καλύπτεται από τον κ. Γιαννακόπουλο.

Αυτό είναι κι ένα μήνυμα «ηχηρής παρουσίας», είναι η…. πλάτη, που θέλουν να έχουν οι ασκούντες διοίκηση, οι οποίοι δεν είπαν ποτέ ότι θα βάλουν δικά τους χρήματα (δεν έχουν σε αυτό το επίπεδο, για να στηρίξουν μια τόσο μεγάλη ΚΑΕ), οπότε ήταν απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η οποία δόθηκε.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…