Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός : Ο Μπαρτζώκας αξιολογεί το υλικό του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός : Ο Μπαρτζώκας αξιολογεί το υλικό του Ολυμπιακού

sloukas Harisson Jenkins Bartzokas 768x470 1 jpg

Λόιντ, Ντόρσεϊ, Γκριγκόνις, ακόμα και παίκτες με συμβόλαιο, όπως ο Χάκετ κι ο Ντάνστον, που είναι γνώριμοι κι αγαπημένοι στην «ερυθρόλευκη» εξέδρα, δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αφήνει καμία από τις προτάσεις να περάσει απαρατήρητη κι είναι αλήθεια πως οι μάνατζερ έχουν στείλει… γεμάτες λίστες, όπου ανάμεσά τους υπάρχουν εξαιρετικά ονόματα.

Πώς, όμως, να κάνει κίνηση ο κόουτς του Ολυμπιακού, πώς να ανάψει το «πράσινο φως», αν δεν γνωρίζει ποιους παίκτες έχει στα χέρια του, αλλά και πού παίζει η ομάδα του; Πρώτο και κυρίαρχο στοιχείο, το οποίο θα καθορίσει πολλά στο μεταγραφικό τοπίο για τους Πειραιώτες είναι αν θα συμμετέχουν στην Α1. Αν ναι, θα έχουν μεγαλύτερο (αριθμητικά) ρόστερ, οπότε μπορούν να ασχοληθούν με περισσότερους παίκτες. Αν όχι, θα υποχρεωθούν να πορευτούν όπως φέτος, με συγκεκριμένο αριθμό παικτών πρώτης γραμμής.

Δεύτερο ζητούμενο είναι το μπάτζετ, το οποίο επίσης εξαρτάται από αρκετές παραμέτρους, όπως -για παράδειγμα- αν οι αγώνες θα γίνονται με κόσμο στις εξέδρες, άρα αν θα υπάρχουν έσοδα από τα εισιτήρια και δη τα διαρκείας. Έτσι κι αλλιώς, οι πρόεδροι δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, γιατί απλά είναι πολύ νωρίς. Υπάρχει διάχυτη αντίληψη ότι θα είναι ανεβασμένο σε σχέση με φέτος, αλλά κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει πόσο πιο ψηλά θα πάνε.

Τρίτο ζητούμενο είναι τι θα κάνουν ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι παραμένουν σημεία αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Παρότι ο αρχηγός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στη Ζενίτ, παρότι πρόσθεσε άλλους 16 πόντους στη συγκομιδή του, απέχει 54 από το να ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη. Έχει μπροστά του πέντε αγώνες, αλλά χρειάζεται κάτι σαν 11 πόντους μέσο όρο, διόλου εύκολη υπόθεση.

Αν δεν πετύχει τον τελευταίο από τους ατομικούς στόχους που κυνηγά, ώστε να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ευρώπη, ενδέχεται να συνεχίσει και του χρόνου, έστω και για… περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Αντιθέτως, ο υπαρχηγός αυτή τη στιγμή δείχνει ότι θέλει να συνεχίσει κι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να του το αρνηθεί.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Μπαρτζώκας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αξιολογεί το υλικό του (βλέπε Κουφός), ακόμα και να το επαναξιολογεί (βλέπε Ζαν-Σαρλ), φτιάχνοντας σενάρια και σχήματα, μέχρι να έχει σαφείς απαντήσεις, να μπορεί να κάνει εξίσωση με λιγότερους από τρεις αγνώστους, ώστε να έχει αξία η προσπάθεια.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι αν βρεθεί (εδώ και τώρα) μια πολύ καλή περίπτωση, δεν θα αντιμετωπιστεί κατ’ εξαίρεση, όμως συνολικά χρειάζεται υπομονή, δεν είναι εύκολο να γίνουν άμεσες κινήσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…