Κεντρική NBA Νικητής στα τρίποντα ο Κάρι! (vid)
NBA

Νικητής στα τρίποντα ο Κάρι! (vid)

curry1

Ο Στεφ Κάρι αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του All Star Game, νικώντας για έναν πόντο τον Μάικ Κόνλεϊ στον τελικό, ενώ αρκετά πίσω ήταν ο τρίτος Τζέισον Τέιτουμ. Δύο κατακτήσεις έχουν επίσης οι Τζέισον Καπόνο, Πέτζα Στογιάκοβιτς και Παρκ Πράις, ενώ από τρεις έχουν μόνο ο Λάρι Μπέρντ και ο Κρεγκ Χότζες.

Με μια διαφοροποίηση πραγματοποιήθηκε ο φετινός διαγωνισμός τριπόντων του All Star Game του ΝΒΑ, καθώς εκτός από τις δίχρωμες μπάλες (μια σε κάθε θέση εκτός από μια θέση που είναι όλες δίχρωμες) που δίνουν δύο πόντους, δεξιά και αριστερά από την κορυφή και λίγο πίσω υπήρχαν δύο πράσινες μπάλες που δίνουν τρεις βαθμούς.

Στον πρώτο γύρο ξεχώρισε η πολύ καλή εμφάνιση του Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος μπήκε ως αουτσάιντερ στον διαγωνισμό και κατάφερνα περάσει στον τελικό με 26 πόντους (1 πάνω από τον Τζέισον Τέιτουμ) και φυσικά το μεγάλο φαβορί ο Στεφ Κάρι ο οποίος σκόραρε 31 πόντους με 9 διαδοχικά εύστοχα σουτ, κάνοντας τον Σακίλ Ο’ Νιλ να πει «είναι σαν να είμαστε σε video game!».

Πρώτος γύρος (με την σειρά που σούταραν:

  • Τζέιλεν Μπράουν 17
  • Τζέισον Τέιτουμ 25
  • Ζακ Λαβίν 22
  • Μάικ Κόνλεϊ 28
  • Ντόνοβαν Μίτσελ 22
  • Στεφ Κάρι 31

Στον δεύτερο γύρο ξεκίνησε ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος ήταν χειρότερος από την πρώτη του προσπάθεια, πετυχαίνοντας μόλις 17 πόντους, όσους πέτυχε ο συμπαίκτης του στους Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν στον πρώτο γύρο.

Ακολούθησε ο Μάικ Κόνλεϊ με 27 πόντους (και αυτός λιγότερους από τον πρώτο γύρο). Ο Στεφ Κάρι σούταρε τρίτος και λες και το έκανε επίτηδες μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι για να πάρει την νίκη με την τελευταία δίχρωμη μπάλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…