Κεντρική Ελλάδα Κλείνει και πάλι ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός

Κλείνει και πάλι ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός

xardalias e1608221959954

Νέα δεδομένα και πάλι στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε αναφορά και στον αθλητισμό ο οποίος μπαίνει ξανά στον… πάγο για τις επόμενες ημέρες. Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιοχές που από αύριο στις 5 το πρωί μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο και είναι οι: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα επιτρέπονται μόνο αθλητικές δραστηριότητες στην Super League του ποδοσφαίρου, στην Α1 μπάσκετ Ανδρών και στην Volley League των Ανδρών. Για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία θελήσει να πραγματοποιεί αγώνες θα πρέπει να γίνονται εβδομαδιαία μοριακά τεστ.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

  • Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαστάσεων. Εξαιρείτε η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών για των ομάδων ποδοσφαίρου που μετέχουν στο πρωτάθλημα Α και Β Εθνικής κατηγορίας (Super League 1, Super League 2), Πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League) και της Α κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League).
  • Και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.
    Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.
  • Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα προληπτικό έλεγχο για Covid-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
  • Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαστάσεων από όσους αναφέρονται στις ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν της εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής σχετικά με την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021.
  • Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, μαρίνες, πάρκα και άλση.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Αταμάν: «Έχουμε μπροστά μας πέντε τελικούς»

Ως τελικούς χαρακτήρισε ο Εργκίν Αταμάν τα ματς που απομένουν στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκ…