Κεντρική Διεθνή “Γι’ αυτό έφυγε ο Κάτας, αυτά ισχύουν με Φελντέιν”

“Γι’ αυτό έφυγε ο Κάτας, αυτά ισχύουν με Φελντέιν”

katas

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Γκάι Χάρελ, έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο Walla κι αναφέρθηκε στο “διαζύγιο” με τον Όντεντ Κάτας, αλλά και στην αποχώρηση του Τζέιμς Φελντέιν.

Ο GM της ισραηλινής ομάδας αποκάλυψε ότι τον περασμένο Ιούλιο, μετά τον αποκλεισμό στο Final Four του πρωταθλήματος από τη Μακάμπι Ρισόν Λεζιόν, ο Κάτας ζήτησε να αλλάξουν όλα στην ομάδα και υποστήριξε στη συνέχεια:

“Του ζήτησα να σκεφτεί για λίγες ώρες, αλλά όταν έχεις την επιλογή να αφήσεις τον προπονητή να φύγει μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν και να φέρεις πίσω παίκτες που ήταν μαζί μας για μία-δυο-τρεις υπέροχες σεζόν και θέλουν μείνουν, σε πραγματικό χρόνο, δε μπορείς να σκεφτείς τόσο ψυχρά. Το αρχικό ένστικτο του Όντεντ, ήταν αληθινό αλλά την επόμενη ημέρα, καθόμασταν μαζί και συζητούσαμε για παίκτες και πως θα χτίσουμε το ρόστερ. Ούτε αυτός, ούτε εμείς προχωρήσαμε σε δράσεις. Ήταν το πρώτο μας λάθος και μπορούσαμε να το καταλάβουμε μόνο αργότερα”.

Όσο για τον αποκλεισμό από το BCL και Κύπελλο και αν ο ίδιος ένιωσε εκνευρισμό με την απόφαση του Κάτας να αποχωρήσει: “Στην αρχή, για κάποιες ώρες υπήρξε ένας εκνευρισμός, αλλά από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι ο στόχος είχε ήδη χαθεί, αμέσως στράφηκα στην προπόνηση. Είχα μία στιγμή μεγάλης λύπης, σκεπτόμενος ότι φεύγει, αλλά αυτό ήταν. Δεν είχα να εκνευριστώ για κάτι που είχε τελειώσει”

Για τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος μετά από μία επιτυχημένη διετία στη Χάποελ, τον περασμένο Αύγουστο, έφυγε για την Ισπανία και τη Μπέτις: “Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτό. Αρχικά υπήρχε μια οικονομική αβεβαιότητα και ο Τζέιμς είναι ένας ακριβός παίκτης. Είχε προτάσεις και με ρώτησε πόσο θα χρειαστεί να περιμένει, αλλά δεν του είχα κάποια απάντηση. Είχε «σπάσει» κάτι εδώ. Το τελευταίο βράδυ μου είπε: «Έχω ακόμα πολλά χρόνια στην καριέρα μου και η πιο σημαντική δυσκολία, είναι ότι προσπαθώ να συγκρίνω τα δύο χρόνια που έζησα στην Ιερουσαλήμ και ξέρω ότι δε θα επιστρέψουν”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…