Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: To τρομερό 25/25 βολές και η θέση του στην λίστα της Ευρωλίγκας! (pic)

Παναθηναϊκός: To τρομερό 25/25 βολές και η θέση του στην λίστα της Ευρωλίγκας! (pic)

mitoglou scaled

Από την χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού υπάρχουν αρκετά στοιχεία από τους αριθμούς του αγώνα τα οποία αν τα δει κάποιος δεν του προκαλούν εντύπωση, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Για παράδειγμα ποιος δεν περίμενε να υπερέχουν οι Πράσινοι έναντι του Ολυμπιακού στο κομμάτι των ριμπάουντ, ειδικά με δεδομένα τα πολύ ψηλά σχήματα που επέλεξε ο Όντεντ Κάτας προσπαθώντας να καμουφλάρει τόσο την απουσία του Νέντοβιτς τόσο και την απαράδεκτη εικόνα του Μακ.

Ωστόσο το κομμάτι των βολών είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση. Το αλάνθαστο 25/25 του Τριφυλλιού από την γραμμή της φιλανθρωπίας, είναι κάτι παράδοξο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι 14ος σε αυτό το κομμάτι με ποσοστό 76,4%, Και να ήταν αλάνθαστος με 8/8 βολές, λες εντάξει δεν είναι και μεγάλο το δείγμα, μπορεί να έχανε τις δύο επόμενες και να έπεφτε στις 8/10 δηλαδή 80%.

Ήταν θέμα συγκέντρωσης, καλής ψυχολογίας, έλλειψης άγχους, πιθανόν κάποιος από τους παραπάνω παράγοντες να έπαιξε ρόλο, ίσως και όλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η επίδοση αποτελεί – εκτός από ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, την δεύτερη κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Μπροστά, από το 25/25 υπάρχει μόνο ένα εξωπραγματικό 34/34 της Ρεάλ Μαδρίτης από το μακρινό 2002, ενώ την ίδια επίδοση με τους Πράσινους έχει και η Φενέρ, δύο χρόνια πριν, με την Χίμκι να ακολουθεί με ένα παιχνίδι που είχε 23/23.

freethrowsmade
Παναθηναϊκός: To τρομερό 25/25 βολές και η θέση του στην λίστα της Ευρωλίγκας! (pic) 3

* O Πίνακας δεν περιλαμβάνει την χθεσινή (05/02) επίδοση του Παναθηναϊκού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…