Κεντρική Basket League Άρης Μια υπόκλιση στο “φαινόμενο” κόσμο του Άρη

Μια υπόκλιση στο “φαινόμενο” κόσμο του Άρη

kosmos aris

Οι φίλοι του Άρη ξεκάθαρα ανήκουν στην κατηγορία των φιλάθλων που ξέρουν να στηρίζουν την ομάδα τους στα… δύσκολα. Το κάνουν τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία οι “κίτρινοι” είναι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας αλλά είχαν μίνιμουμ 3.000-3.500 κόσμο στα παιχνίδια τους (φυσικά, υπήρχαν και πολλές φορές που το Παλέ ήταν γεμάτο), το κάνουν και τώρα κατά την διάρκεια μιας σεζόν που ο Άρης πλήττεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το γεγονός πως δεν επιτρέπεται ο κόσμος στα γήπεδα ελέω πανδημίας.

Σε ένα διάστημα κατά το οποίο τα χρέη και τα ban “βαραίνουν” τον ιστορικό σύλλογο, του οποίου η καθημερινότητα έγινε πιο δύσκολη με το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με το “μπλόκο” από τους πιστωτές σχετικά με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, οι φίλοι του Άρη δηλώνουν βροντερό παρών. Οπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, το δεύτερο sold ουt στα εισιτήρια στήριξης της ΚΑΕ είναι προ των πυλών, έχοντας “εξαφανιστεί” συνολικά περισσότερα από 10.000 εισιτήρια στήριξης, κάτι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό! 

Και όχι μόνο αυτό… Προσθέστε και το ότι ο Α.Σ. Άρης λίγα 24ωρα μετά την διάθεση που αφορούσε τις θρυλικές φανέλες από την εποχή της Αυτοκρατορίας, γνωστοποίησε πως εξαντλήθηκε η πρώτη παρτίδα των συλλεκτικών εμφανίσεων αλλά και πως ικανοποιητικά “πηγαίνει” -και- το εγχείρημα της ΚΑΕ με τις φωτογραφίες των φιλάθλων στο “Nick Gallis Hall”. Με λίγα λόγια, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στο θέμα των εσόδων εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού και με τους χορηγούς να είναι “μαζεμένοι” στο να στηρίξουν οποιονδήποτε σύλλογο, οι οπαδοί του Άρη δίνουν πολύτιμη “ανάσα” στην αγαπημένη τους ομάδα, αποδεικνύοντας πως ξέρουν να συνεισφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο κόσμος τον κάνει ελκυστικό για υποψήφιους επενδυτές/χορηγούς

Αυτή η στήριξη από τους φίλους των “κιτρίνων” έρχεται σε μια “περίεργη” εποχή κατά την οποία το κάθε σπίτι έχει να αντιμετωπίσει το οικονομικό κόστος που προκύπτει από την πανδημία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος του Άρη είναι εδώ… Βοηθά (και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει) την ομάδα του οικονομικά και αυτό σε κάθε περίπτωση δίνει κουράγιο στους ανθρώπους οι οποίοι “τρέχουν” τον σύλλογο (όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, οι Χάρης Παπαγεωργίου και Λευτέρης Αρβανίτης έχουν κάνει υπερπροσπάθεια στην ΚΑΕ), αλλά παράλληλα “στέλνει” και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το πόσο ελκυστικός μπορεί να είναι ο Άρης είτε για κάποιον υποψήφιο επενδυτή, είτε για κάποιον υποψήφιο χορηγό. Οι “κίτρινοι” αποτελούν… ιδανικό σύλλογο για κάποιον ενδιαφερόμενο -όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση μετά την πανδημία- προκειμένου να βάλει τα λεφτά του στην ΚΑΕ.

Ναι, υπάρχει το “αγκάθι” των χρεών στο οποίο στέκονται οι πάντες. Ωστόσο, υπάρχει κι αυτός ο υπέροχος κόσμος που αποτελεί το… υπερόπλο του Άρη, όπως ορθά τον έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Χάρης Παπαγεωργίου. Ένας κόσμος που έχει αποδείξει πως μπορεί να γεμίζει το Παλέ σε… οποιοδήποτε ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου, με τον Άρη να έχει τερματίσει στην δεύτερη θέση των εισιτηρίων σε πρωταθλήματα που συμμετείχε κανονικά και ο Ολυμπιακός ενώ όσον αφορά την τηλεθέαση των αγώνων, ανέκαθεν οι “κίτρινοι” ήταν πολύ ψηλά (στην πρώτη τριάδα μεταξύ των ομάδων) όσον αφορά το ενδιαφέρον του κόσμου και αυτό ισχύει και για τα ματς της ΕΡΤ που μεταδίδονται διαδικτυακά.

Ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι μαγαζί-γωνία (και θα γίνει ακόμη περισσότερο, όταν η Πολιτεία… αποφασίσει να του δώσει το Παλέ προς εκμετάλλευση -και δεν συνεχίσει να καθυστερεί χαρακτηριστικά– καθώς αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική για την προσέλκυση επενδυτή) και μια “έξυπνη” επιλογή για όποιον αποφασίσει να επενδύσει σε αυτόν τον σύλλογο γιατί πολύ απλά ο κόσμος του είναι ένα “φαινόμενο” αναφορά με το συγκλονιστικό πάθος-αφοσίωση που δείχνει προς την αγαπημένη του ομάδα. 

Όποιος καταφέρει να δώσει την κατάλληλη ώθηση στον “Αυτοκράτορα” να “σηκωθεί” ξανά, όποιος είναι ειλικρινής (σημαντικό κι αυτό, βάσει των όσων έγιναν παλαιότερα) προς τους φίλους του Άρη και όποιος ξέρει να εκμεταλλευτεί την τεράστια δυναμική αυτού του ιστορικού συλλόγου -του “Αυτοκράτορα”, που αποτέλεσε την μόνη ομάδα που κατάφερε να “ενώσει” όλους τους Έλληνες, βάζοντας το μπάσκετ στα σπίτια τους- τότε είναι σίγουρο πως δεν θα βγει χαμένος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…