Κεντρική Ελλάδα Μαυρωτάς: «Θέλουμε έναν οργανωμένο αθλητισμό χωρίς προβλήματα»

Μαυρωτάς: «Θέλουμε έναν οργανωμένο αθλητισμό χωρίς προβλήματα»

mavrotas scaled

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή Over the Top με τους Αντώνη Κυρίκο και Νίκο Αρμένη για τα μέτρα που ισχύουν στον αθλητισμό στην εποχή του κορωνοϊού αλλά και το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Για τα κολυμβητήρια:

«Θα ανοίξουν και τα κολυμβητήρια κάποια στιγμή και τα κολυμβητήρια πάντα όμως με περιορισμούς χωρητικότητας, χωρίς αποδυτήρια. Ελεγχόμενα όπως κάναμε πέρσι και πήγαμε πολύ καλά».

Για το πως νιώθει σαν πρώην αθλητής με την αντιμετώπιση της πολιτείας:

«Δε νιώθω απογοήτευση απλός καταλαβαίνω πως οι ειδικοί έχουν κάποιες προτεραιότητες. Βλέπουνε κρούσματα, βλέπουνε μεταλλάξεις, βλέπουνε περιοχές να φτάνουν στο κόκκινο, οπότε μοιραία πέφτει σε προτεραιότητα ο αθλητισμός. Εμείς πάμε με δικά μας επιχειρήματα προσπαθώντας να πείσουμε, ελπίζοντας ότι και η γενικότερη εικόνα θα συνδράμει».

Για την επιτροπή λοιμωξιολόγων:

«Δεν πρέπει να βλέπουμε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σαν αντίπαλούς μας. Προσπαθούμε με τεκμηριωμένα στοιχεία να τους δώσουμε να καταλάβουν πως ο οργανωμένος αθλητισμός δεν είναι εστία υπερμετάδοσης και πως μπορεί να λειτουργήσει με πρωτόκολλα. Το στοίχημα είναι να πείσουμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Το αποδείξαμε αυτό και το καλοκαίρι. Είναι καλύτερο ένα παιδί να πάει σε έναν οργανωμένο σύλλογο από το να πάει να παίξει σε πλατεία για παράδειγμα. Όλα αυτά διότι ο ανεξέλεγκτος αθλητισμός φάνηκε πως είναι εστία υπερμετάδοσης. Εμείς μιλάμε για έναν οργανωμένο και ελεγχόμενο αθλητισμό».

Για το πότε θα γίνουν ξανά αγώνες δρόμου:

«Το θέμα των αγώνων δρόμου είναι το επόμενο που θα κοιτάξουμε. Επειδή ανοίγει ο καιρός προπονήσεις μπορούνε να κάνουνε οι δρομείς. Το θέμα είναι να διεξαχθούν αγώνες με πρωτόκολλα. Θα προστεθούν και τα ράπιντ τεστ που είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Χρονοδιάγραμμα δεν έχουμε άλλα με την τωρινή κατάσταση καταλαβαίνουμε πως γύρω στον Μάρτιο θα μπορέσουνε να γίνουν αγώνες. Ένας ξεχωριστός μαραθώνιος με πρωτόκολλα μπορεί να γίνει».

Για τον αθλητικό τουρισμό:

«Όπως όλος ο κόσμος έτσι και ο αθλητικός τουρισμός έχει μπει στον πάγο. Αν δεν στραβώσουν τα πράγματα στην πορεία, νομίζω πως μπορεί σιγά σιγά να αναπτύσσεται. Έχουμε και ένα πλεονέκτημα σαν χώρα».

Για τις ακαδημίες:

«Πρέπει να ξεκινήσουμε όπως κάναμε τον Μάιο. Επειδή ακριβώς είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών και είναι δύσκολο να κάνουν το εβδομαδιαίο τεστ, να κρατάνε τις αποστάσεις να έχουν τις λίστες συγκεκριμένα, θα τα δούμε σε κάποια επόμενη φάση όπως έγινε το καλοκαίρι και λειτούργησε. Ο αθλητισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών έστω και αν είναι στην αρχή ατομικός».

Για τις λέσχες οπαδών:

«Την επόμενη εβδομάδα θα μπει διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει αρκετά θέματα σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και θέματα με τις λέσχες. Έχουμε δείξει ότι όχι μόνο λέμε πράγματα άλλα κάνουμε πράγματα».

Για τις αλλεπάλληλες κατηγορίες αθλητών:

«Μια από τις βασικές παθογένειες είναι αυτή. Πρέπει να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιες συμπεριφορές ώστε να βρεθεί μια λύση. Αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να βρεθεί μια λύση μέσα από όλο αυτό».

Για το αν θα πήγαινε να διαμαρτυρηθεί με τους υπόλοιπους αθλητές:

«Είναι πολύ φυσιολογική η αντίδραση των παιδιών. Είναι αυτό που είπα και προηγουμένως. Δε είναι άπλα πως τα παιδιά ζούνε από αυτό. Είναι και το ψυχολογικό κομμάτι που έχει επηρεαστεί»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…