Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κακιούζης για το ντέρμπι: “Μεγάλες απώλειες και για τους δύο, πιο δύσκολα ο Παναθηναϊκός”

Κακιούζης για το ντέρμπι: “Μεγάλες απώλειες και για τους δύο, πιο δύσκολα ο Παναθηναϊκός”

1539641 scaled

Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στον Over FM και την εκπομπή Overage με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη και αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα.

«Γνωρίζω ότι το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο. Καταρχήν σε οποιοδήποτε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός χωρίς την παρουσία κόσμου, χάνει το 50% της γεύσης του. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αγωνιστικά αν το πάρουμε και οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστικά προβλήματα. Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί πάλι τις υπηρεσίες του Παπανικολάου αλλά και του Βεζένκοφ. Ενώ ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή τον ηγέτη του, τον Νεμάνια Νένοβιτς. Νομίζω ότι οι απουσίες και για τις δύο ομάδες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Θεωρώ όμως ότι για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ μεγαλύτερη και θα το δικαιολογήσω», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Γιατί ο Ολυμπιακός ζει με την απουσία του Παπανικολάου εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και του Βεζένκοφ τις τελευταίες δύο εβδομάδες που σημαίνει ότι έχει δουλευτεί εκ των έσω η αναπλήρωση αυτών των δύο. Ενώ με τον Παναθηναϊκό η απουσία του Νέντοβιτς έγινε πριν από μία μέρα ουσιαστικά, πράγμα που δεν δίνει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον τώρα που έχει νέο προπονητή που πρέπει να καταλάβει πράγματα και καταστάσεις και να καταλάβει τι ακριβώς κάνουν οι παίκτες του για να μπορέσει να το αναπληρώσει. Και μιλάμε για ένα παιδί που τραβάει το σκοράρισμα, δίνει το έξτρα και το κάτι διαφορετικό στην επίθεση του Παναθηναϊκού και τα σουτ τα οποία παίρνει τα οποία τις περισσότερες φορές είναι πετυχημένα. Και πηγαίνοντας σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού Παναθηναϊκού ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση πάντα αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Είτε παίζει στα πλέι οφ, είτε δεν είναι καλά αγωνιστικά οι δύο ομάδες πάντα είναι ιδιαίτερο και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής».

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τον Νέντοβιτς, παίζει ένα μπάσκετ ενστίκτου, χωρίς αυτόν πρέπει να παίξεις με το βιβλίο. Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός;

«Πρέπει να πας by the book που λέμε, αλλά και το μπάσκετ ενστίκτου θα σε βοηθήσει να σε βγάλει μπροστά. Δηλαδή στον σκόρερ ο οποίος θα χρειαστεί να βάλει το σουτ στο τέλος ο παίκτης θα πάει με το ένστικτό του. Δηλαδή του σουτέρ. Που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Που αν δεν πάρει έξτρα πόντους και έξτρα κατοχές από άλλα παιδιά ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν τον Νέντοβιτς όταν παίζει αυτός, βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Όταν παίρνει βοήθεια από τους υπόλοιπους, ο Παναθηναϊκός δείχνει ακόμα καλυτερα. Τώρα αυτά τα παιδιά πρέπει να δώσουν το έξτρα που χρειαζόταν με τον Νέντοβιτς, αλλά και το κάτι παραπάνω με την απουσία του. Είναι πάρα πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει να δω ένα καλό παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι όμως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει τη λύση η οποία θα τον βοηθήσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…