Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Έξυπνη βόμβα με πολλούς στόχους η απόκτηση Κουφού

Έξυπνη βόμβα με πολλούς στόχους η απόκτηση Κουφού

koufos1

«Είναι καλή επιλογή ο Κώστας Κουφός»; Απαντήστε μονολεκτικά: Αναμφίβολα! «Μα, έχει να παίξει τόσο καιρό», «έχει αργά πόδια», «δεν μπόρεσε να πιάσει στην ΤΣΣΚΑ». Συμφωνούμε σε όλα, αλλά η αξία της κίνησης Κουφού, έχει να κάνει με την οπτική γωνία, από την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα. Ας το αναλύσουμε:

Είναι πρόδηλο ότι ο Κουφός δεν αποκτήθηκε για φέτος, ελάχιστη συνάρτηση έχει με την περίπτωση του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος θα λείψει (τουλάχιστον) έναν μήνα από τα παρκέ. Ο Έλληνας σέντερ αποκτήθηκε τώρα, για να είναι έτοιμος του χρόνου, όπως είχε γίνει πέρυσι με τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Είναι παίκτης, που θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά του, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι «ερυθρόλευκοι».

Ο περισσότερος κόσμος συνδύασε (κακώς) την επικείμενη απόκτηση με τον τραυματισμό του Μάρτιν. Καλύτερα είναι να το συνδυάσουμε με την είδηση περί επανέναρξης των προπονήσεων των ομάδων της Α2. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ καίγεται να επιστρέψει στην Α1, δεν θα έλεγε και όχι, από τη στιγμή που θα κατακτήσει την άνοδο αγωνιστικά, από τη στιγμή που θα έχει φύγει η διοίκηση Βασιλακόπουλου.

Σε αυτό το σενάριο επιστροφής στην Α1, κάθε Έλληνας πρώτης γραμμής είναι χρήσιμος, αφήστε που από τη στιγμή κατά την οποία θα υπάρχουν τρεις διοργανώσεις, θα υπάρχει χώρος και χρόνος για μεγαλύτερο ρόστερ. Ως εκ τούτου, ο Κουφός είναι Έλληνας (πρώτης γραμμής) και ΔΕΝ θα είναι δίδυμο με τον Μάρτιν στους ψηλούς. Θα αποκτηθεί κι άλλος, πιθανότατα για… βασικός σέντερ.

Η απόκτηση Κουφού είναι κίνηση Αγγελόπουλων. Όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Στέλνεται, λοιπόν, και μήνυμα προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν λευκώ και ότι ο κόουτς της ομάδας πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, καθώς η εμμονή σε μπάσκετ δίχως 7-footer παίκτη αποδείχθηκε φέτος καταστροφική.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ίδιος ο κόουτς κατάλαβε ότι δεν γίνεται να παραβιάζει τους… νόμους του αθλήματος κι άλλαξε στάση. Καλό κι αυτό. Όπως και να ‘χει, ο Κουφός -αν είναι σε καλή κατάσταση- είναι σκληρός παίκτης, μαζεύει ριμπάουντ, γεμίζει τη ρακέτα, προσφέρει inside game, ενώ στην άμυνα καθιστά απαγορευτική την είσοδο, σε όσους δεν έχουν το μπόι και τα μούσκουλα να τον αντιμετωπίσουν.

Είναι σε μια φάση της καριέρας του, που ή παίρνει την ευκαιρία κι επιστρέφει στο… πάνω ράφι, ή το κόβει και ζει με τα ουκ ολίγα χρήματα, που έχει κερδίσει από το άθλημα. Σε κάθε περίπτωση Έλληνας παίκτης, με τη δική του αγωνιστική διαδρομή, έχει ενδιαφέρον για όποια ελληνική ομάδα μπορεί να καλύψει το κασέ του κι είναι διατεθειμένη να πάρει ελεγχόμενο και… χαμηλό ρίσκο.

Αντί επιλόγου: Ο Κουφός είναι ο… Παπασταθόπουλος του μπάσκετ. Δεν θα κριθεί φέτος, θα γίνει στόχος των haters των social media, αλλά στο τέλος της ημέρας, αν δεν πάρεις τέτοιους παίκτες, ποιον θα πας να πάρεις;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…