Κεντρική Basket League Basket League: Αλλάζουν οι προπονητές σαν τα… πουκάμισα!

Basket League: Αλλάζουν οι προπονητές σαν τα… πουκάμισα!

BALLAESAKE2201119

Η αλλαγή προπονητή είναι κάτι το συνηθισμένο και πολύ γνώριμο στην χώρα μας, με τον head coach να αποτελεί -σχεδόν- πάντα τον άνθρωπο που πληρώνει την νύφη σε περίπτωση αρνητικών αποτελεσμάτων στην εκάστοτε ομάδα. Άλλοτε δικαίως, άλλοτε αδίκως οι διοικήσεις των ομάδων αποφασίζουν να αλλάξουν την τεχνική ηγεσία ώστε να δοθεί νέα πνοή στον σύλλογο τους.

Ωστόσο, φέτος έχουμε ξεπεράσει κάθε ρεκόρ καθώς μέσα σε σχεδόν τέσσερις μήνες από την έναρξη του πρωταθλήματος έχουμε 7 αλλαγές προπονητών σε 6 ομάδες, δηλαδή τις μισές της Basket League. Τον χορό των απολύσεων άνοιξε και έκλεισε – μέχρι νεοτέρας -το Περιστέρι, το οποίο απομάκρυνε από τον πάγκο της ομάδας τον Νίκο Παπανικολόπουλο, για να αναλάβει ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος με την σειρά του έδωσε την θέση του στον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ακολούθησε η αλλαγή στον πάγκο του Ιωνικού με τον Στέργιο Κουφό να αντικαθίσταται από τον Βαγγέλη Αγγέλου, ενώ από την συμπρωτεύουσα ο Άρης Λυκογάννης πήρε τα ηνία από τον Κώστα Μέξα. Παράλληλα, ο Νίκος Παπανικολόπουλος που ένα μήνα νωρίτερα αποχώρησε από το Περιστέρι, ανέλαβε την Λάρισα, παίρνοντας την θέση του Λίνου Γαβριήλ.

Πριν ακόμα φτάσουν τα Χριστούγεννα αλλαγή προπονητή είχαμε και στον Ηρακλή, με τον Αστέριο Καλύβα να αναλαμβάνει την ομάδα μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Ζιάγκου. Σεφτέ στο 2021 έκανε ο Παναθηναϊκός, με τον Όντεντ Κάτας να επιστρέφει στην ομάδα με την οποία ως παίκτης κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2000, ώστε να αρπάξει την ευκαιρία της Ευρωλίγκας με το Τριφύλλι.

Και έχουμε ακόμα άλλο τόσο δρόμο μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…