Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τον Ιανουάριο πληρώνει το καλοκαιρινό του λάθος ο Ολυμπιακός

Τον Ιανουάριο πληρώνει το καλοκαιρινό του λάθος ο Ολυμπιακός

Χασάν

Δύο ψηλοί (σέντερ), μέσος όρος συμμετοχής στον «τελικό» 12.38’’, οι δύο μαζί πήραν ένα (1) ριμπάουντ, πέτυχαν συνολικά 6 πόντους, τη στιγμή που ο Λοβέρν μόνος του είχε σε 23.53’’ συμμετοχής, 21 πόντους κι 7 ριμπάουντ. Βρείτε το λάθος. Για τους μερακλήδες το σύστημα αξιολόγησης έδωσε 27 στον σέντερ της Ζαλγκίρις και 3 αθροιστικά (4 ο Μάρτιν, -1 ο Έλις) στους δύο «ερυθρόλευκους», ήτοι εννέα φορές μεγαλύτερο.

Επειδή οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος όταν κι οι δύο σέντερ ήταν στον πάγκο. Θα πει κανείς «άλλο ματς είδες; Οι ψηλοί έχασαν το παιχνίδι;». Όχι, βέβαια. Το χάνουν (ή το κερδίζουν) όσοι παίζουν και το αχτύπητο δίδυμο δεν είχε επίδραση.

Αν θέλετε να δούμε τη μικρή εικόνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα, αλλά αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά ίσως να ήταν υπερβολικά τα σουτ που πήρε. Αν, πάντως, κάποιος πρέπει να πάρει τέτοια σουτ, αυτός είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Σλούκας έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά έχασε την μπάλα, τη στιγμή που δεν έπρεπε.

Ο Σάσα Βεζένκοφ κι ο Γιώργος Πρίντεζης πάλεψαν για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά ήταν κι οι δύο εξαιρετικοί. Ο Βεζένκοφ μαζί με τον Ζαν-Σαρλ ήταν οι καλύτεροι «σέντερ» της ομάδας του λιμανιού.

Αν θέλετε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, η νίκη της Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα δείχνει πως οι ομάδες με βάθος στον πάγκο, με παίκτες προσωπικότητες, αυτούς που μπορούν να κρίνουν έναν αγώνα, θα πάνε τη διαδρομή ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους, αλλά ως το «4». Από εκεί και πέρα είναι… γυμνός κι εντάξει το εμπεδώσαμε, αυτό το μπάσκετ θέλει να παίξει ο Μπαρτζώκας, αλλά αυτό το μπάσκετ δεν φτάνει. Όπως (επιμένω) δεν θα έφτανε ούτε η νίκη επί της Ζαλγκίρις, πόσο μάλλον τώρα, που δεν ήρθε κι αυτή.

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά και θα συνεχίσουν να το παλεύουν ως το τέλος, θα δουν ξανά και ξανά το φινάλε, για να διαπιστώσουν ότι όλα τα παιχνίδια χάνονται κι όλα κερδίζονται, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, άλλοτε εσύ χαμογελάς με το τελευταίο σουτ, άλλοτε ο αντίπαλος. Άλλοτε δεν δίνει ο Πάρκερ εντολή για φάουλ και παίρνεις τη νίκη, άλλοτε δεν παίρνεις το τάιμ άουτ και μαζί δεν παίρνεις τίποτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…