Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ ΣΕΠΚ: “Πάγια θέση μας η επιστροφή στα γήπεδα, θα καλύψουμε το κόστος των rapid test”

ΣΕΠΚ: “Πάγια θέση μας η επιστροφή στα γήπεδα, θα καλύψουμε το κόστος των rapid test”

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση του επισημαίνει το γεγονός ότι είναι πάγια θέση του η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας έστω και μόνο για προπονήσεις. Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο ΣΕΠΚ είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα των rapid test των προπονητών.

Αναλυτικά:

«Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΠΚ, Παρασκευά Μουρατίδη, και της επιστολής που συνέταξαν και υπέγραψαν από κοινού οι 16 προπονητές που εργάζονται στις ομάδες της Α2 κατηγορίας των Ανδρών, ο ΣΕΠΚ θέλει να υπενθυμίσει πως πάγια θέση του είναι η επανεκκίνηση του αθλητισμού και η επιστροφή στα γήπεδα (έστω για προπονήσεις), πάντα με την τήρηση του προβλεπόμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς πως είναι σε θέση να καλύψει το κόστος των rapid test για τους προπονητές που εργάζονται σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών, προκειμένου να γίνει μία πρώτη κίνηση για τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και την απαρέγκλιτη στάση των υγειονομικών φορέων περί συνέχισης του lockdown στον αθλητισμό (κάτι που επισημάνθηκε εκ νέου από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, σε νέα επαφή που υπήρξε), ο ΣΕΠΚ θεωρεί μείζονος σημασίας την επιστροφή των αθλητών όλων των ηλικιών στα γήπεδα -το άνοιγμα των σχολείων συνηγορεί σε αυτό, αφού οι αθλητές/μαθητές μπορούν παράλληλα με τις σχολικές υποχρεώσεις τους να επιστρέψουν στις αθλητικές δραστηριότητες.

Ευελπιστούμε πως σύντομα οι φωνές όλων (παικτών και προπονητών) θα εισακουστούν και θα είμαστε σε θέση να ξαναβρεθούμε στα γήπεδα, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας στο επίπεδο του βιοπορισμού και της ψυχολογίας όλων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

ΣΕΠΚ: «Αναγκαία η επανεκκίνηση στο ερασιτεχνικό μπάσκετ»

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει την…