Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πρέλεβιτς: Μια υποψηφιότητα που δεν αλλάζει ισορροπίες

Πρέλεβιτς: Μια υποψηφιότητα που δεν αλλάζει ισορροπίες

Ήταν 22 Σεπτεμβρίου του 1971, όταν η Φίνος Φιλμ έστειλε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την επική ταινία του Τζέιμς Πάρις «Παπαφλέσσας». Στην κορύφωση της αγωνίας, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Παπαφλέσσας) λέει στον Λαυρέντη Διανέλλο «Πώς το πες αυτό ωρέ παπα-Γιώργη; Γιατί μου τα ντροπιάζεις αυτά ωρέ παπα-Γιώργη», επειδή ο τελευταίος αμφισβήτησε ότι θα έρχονταν ενισχύσεις, στη μάχη στο Μανιάκι. Σε ρόλο… παπα-Γιώργη, θα μπορούσε να είναι ο Μπάνε Πρέλεβιτς κι αντί για τα γένια του παπά, τα οποία κρατούσε ο Παπαφλέσσας, υπήρχαν δεκάδες μπασκετικά βίντεο κι ένα ερώτημα: Γιατί τα ντροπιάζεις αυτά;

Ο εμβληματικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε απ’ όλα τα πόστα, φέρεται θετικός (ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα) να συνταχθεί με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Βασιλακόπουλου, για τις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΚ υποστηρίζει ότι θα ρίξει τον νόμο (ως αντισυνταγματικό) και θα κατεβεί για να διεκδικήσει την επανεκλογή του, όμως στην πραγματικότητα ενδεχομένως να υπάρξει ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους που μαζεύει -με κόπο είναι αλήθεια- ο απερχόμενος «ισόβιος πρόεδρος».

Μέχρι τώρα ο Χάρης Παπαγεωργίου κι ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχουν ταχθεί (σύμφωνα με την πλευρά του Βασιλακόπουλου) υπέρ του προέδρου, ενώ ο Νίκος Σταυρόπουλος, αν και δέχθηκε πρόταση δεν θέλησε να εμπλακεί. Ο Μπάνε, που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει αποστασιοποιηθεί από τα μπασκετικά δρώμενα, επιλέγει να επανέρθει, συντασσόμενος με τον άνθρωπο, που έχει διαλύσει το ελληνικό μπάσκετ.

Γιατί το κάνει; Ενδεχομένως επειδή θέλει να επιστρέψει στα πράγματα. Τι πετυχαίνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος; Επί της ουσίας τίποτα, καθώς ο Πρέλεβιτς διαθέτει πολύ βαρύ όνομα, όμως δεν έχει επαφές με σωματεία, πέραν του ΠΑΟΚ, που δεδομένα ΔΕΝ θα πήγαινε με τον Παναγιώτη Φασούλα. Ενδέχεται, δηλαδή, να κόψει μια ψήφο από τον Βαγγέλη Λιόλιο και πέραν τούτου ουδέν.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα Πρέλεβιτς θέτει κι ένα ερώτημα. Γιατί, αλήθεια, τόσα χρόνια δεν τον είχε προτιμήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και τώρα που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου αντιλήφθηκε την παραγοντική του αξία; Είναι προφανές ότι αναγκάστηκε να αφήσει την παρέα των υπερήλικων παραγόντων και να στραφεί στη γενιά του ’87, κι αυτό είναι καλό για τον απερχόμενο πρόεδρο, είναι αλήθεια καλό για τον ίδιο τον Μπάνε; Δεν θα το πούμε εμείς, εκείνος ξέρει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Αμύντας – «Μαζί μας για άλλη μία χρονιά οι στυλοβάτες της ομάδας»

Ο Αμύντας, ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο βασικός κορμός της ομάδας θα παραμείνει στους «πορ…