Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός : Οι τρεις σωματοφύλακες και το λάθος Βόβορα που διορθώθηκε

Παναθηναϊκός : Οι τρεις σωματοφύλακες και το λάθος Βόβορα που διορθώθηκε

NEDOVIC PAPAGIANNIS MITOGLOU

Επειδή τα γραπτά μένουν, αναρωτηθήκαμε ουκ ολίγες φορές γιατί ο Γιώργος Βόβορας προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Ντίνο Μήτογλου αποκλειστικά στο «5», πετυχαίνοντας (δεν το λες) να ξενερώσει τον παίκτη, να τον κάνει ευάλωτο απέναντι σε κανονικούς σέντερ και να του απενεργοποιήσει το μεγάλο του όπλο, που είναι το σουτ. Ο Παναθηναϊκός είχε χθες τρεις παίκτες στην εξίσωση και πέρασε την πιο ευχάριστη βραδιά στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Νέντοβιτς δεν χρειάζεται συστάσεις. Κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την αξία του, αυτό που συζητιέται είναι το κατά πόσο μπορεί να βγάλει ολόκληρη σεζόν, δίχως τραυματισμούς (χτύπα ξύλο), χωρίς να χάσει αγώνες και ρυθμό. Ο Νεμάνια ήταν απολαυστικός, οι Γάλλοι είδαν πως μπορεί να πετύχει καλάθι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά και να ανοίξει το γήπεδο.

Η απουσία του Παπαπέτρου έκανε (ανάγκα γαρ) πιο ορθολογικό το σχήμα του Παναθηναϊκού με τον Σαντ-Ρος να μετακινείται στο «3». Το… ανέκδοτο περί Κουβανού πόιντ γκαρντ είναι εξίσου εντυπωσιακό, με την επιλογή να απομακρυνθεί ο Μήτογλου από το «4». Αν και άστοχος ήταν εξόχως επιδραστικός, αλλά δίπλα στον Νέντοβιτς υπήρχαν δύο… σωματοφύλακες, για να γίνουν τρεις και να οδηγήσουν το «τριφύλλι» σε επιβλητική εμφάνιση.

Ο Παπαγιάννης αν πάρει την μπάλα εκεί που πρέπει, είναι μεταξύ των κορυφαίων σέντερ της Ευρώπης. Έδειξε ξανά την ικανότητα που έχει να πασάρει, έγινε… πλέι μέικερ ρακέτας, στην άμυνα αλλοίωσε επιθέσεις, έκανε ρεκόρ πόντων, τα έκανε όλα. Κι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο με αντίστοιχο μέγεθος και μεγαλύτερα μούσκουλα.

Ο Μήτογλου ήταν ο τρίτος της παρέας. Απολαυστικός, «έδεσε» εξαιρετικά με τον Παπαγιάννη, δημιούργησαν ένα σπουδαίο δίδυμο ψηλών, αφήνοντας τον Μπέντιλ στον πάγκο. Αυτός είναι ο Ντίνος που γνωρίζαμε, έστω κι αν αναγκάστηκε να συστηθεί ξανά.

Δεν γνωρίζουμε αν έτσι πήγε το ματς, ή αν ήταν άλλο ένα μήνυμα προς τον Φόστερ ότι δεν υπολογίζεται. Πάντως, δεν χάνει τίποτα από την απουσία του ο Παναθηναϊκός, αντιθέτως παίρνει χρόνο ο Καλαϊτζάκης (κι ο Μποχωρίδης, φυσικά), οπότε μάλλον το κέρδος είναι πολλαπλό.

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα, ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε κάτι, καθώς απέχει παρασάγγας από τις ομάδες που διεκδικούν τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Πρέπει να κάνει… επική αντεπίθεση, αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όπου φυσικά ο βαθμός δυσκολίας είναι υπερδιπλάσιος και τα δεδομένα διαφορετικά.

Οι «πράσινοι» χρειάζονται από 11-13 νίκες, στους 16 αγώνες που τους απομένουν. Μοιάζει ανέφικτο, ειδικά αν δεν επιστρέψουν από την Κωνσταντινούπολη με το «διπλό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ταβάρες: «Στόχος μου να παραμείνω στη Ρεάλ»

Απαντά στα μεταγραφικά σενάρια ο Έντι Ταβάρες. Το όνομα του Έντι Ταβάρες είναι ίσως ένα απ…