Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Ο Βασιλόπουλος ξεπέρασε τον Κορωναίο!

Ο Βασιλόπουλος ξεπέρασε τον Κορωναίο!

vasilopoulos1

Ήταν ένας από τους καλύτερους του Περιστερίου στη νίκη επί του ΠΑΟΚ όμως πέραν αυτού, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος συνδύασε την εμφάνιση του με ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά. Μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής, στα τελευταία 57 χρόνια!

Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την 405η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα και για να μπει στην πρώτη 20άδα της λίστας από το 1963-64, άφησε πίσω του έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Τάκη Κορωναίο.

Η διαδρομή προς τα 405 παιχνίδια που του έδωσαν μία θέση σε αυτή τη λίστα, άρχισε για τον Βασιλόπουλο πριν από 19 χρόνια, στις 3 Νοεμβρίου 2001 όταν έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία ως παίκτης του σημερινού του αντιπάλου του ΠΑΟΚ, απέναντι στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Βασιλόπουλος πολύ σύντομα θα «σκαρφαλώσει» δύο ακόμη θέσεις σε αυτή τη λίστα, αφού μπροστά του με 408 εμφανίσεις είναι ο Μηνάς Γκέκος και ο Δημήτρης Φωσσές.

Κατά τα άλλα…

*Ο Στίβεν Γκρέι είχε τρεις ασίστ στο σημερινό παιχνίδι και έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τις 150.

*Με τους έξι πόντους του κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Μάρβιν Τζόουνς έφτασε τους 300 σε 34 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Τις 100 ασίστ ξεπέρασε στην 44η εμφάνιση του στην κατηγορία ο Ζώης Καράμπελας, έχοντας έξι στον σημερινό αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…