Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία με επιθετικά ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία με επιθετικά ριμπάουντ

lefteris bochoridis panathinaikos aris

Εκμεταλλευόμενος την υπεροπλία του κοντά στο καλάθι, απόντων και των Μιλόσεβιτς, Ντραγκίσεβιτς, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όχι μόνο απλοποίησε το έργο του απέναντι στον Άρη αλλά έγραψε και ιστορία με τα 26 επιθετικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του.

Αυτή δεν είναι απλά η κορυφαία φετινή επίδοση -18 είχε η ΑΕΚ χθες κόντρα στον Προμηθέα- αλλά αποτελεί και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). 26 επιθετικά ριμπάουντ είχαν οι «πράσινοι» στις 18 Απριλίου 1995 σε παιχνίδι με τον Σπόρτινγκ (107-91) αλλά και ο Άρης στις 21 Οκτωβρίου 2000 σε ματς όμως τριών παρατάσεων με τον Πανιώνιο (113-111).

Με αυτά τα 26 επιθετικά ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε τα 50 συνολικά ριμπάουντ στο «Nick Galis Hall», επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 49 που είχε ο Άρης στο ματς της 6ης αγωνιστικής απέναντι στον Προμηθέα.

Από τις 26 δεύτερες επιθέσεις του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε 32 πόντους, επίδοση που είναι επίσης ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan Basket League και με διαφορά από την προηγούμενη. Η Λάρισα Bread Factory είχε 22 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

Τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου στους «πράσινους» που ανανέωσαν το 66,7% των επιθέσεων τους, επίδοση που διέλυσε την προηγούμενη αφού η Λάρισα Bread Factory είχε 50% στην αναλογία επιθετικών ριμπάουντ / άστοχα σουτ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Μπεν Μπέντιλ σημείωσε το 25ο double-double του φετινού Πρωταθλήματος, το τρίτο του Παναθηναϊκού -τα άλλα δύο ήταν από τον Γιώργο Παπαγιάννη- και το πρώτο του με την πράσινη φανέλα στη Stoiximan Basket League, έχοντας 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

*Ο Ντίνος Μήτογλου είχε συμμετοχή στο… πάρτι των επιθετικών ριμπάουντ έχοντας τρία με τα οποία έγινε ο 14ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έφτασε τα 150.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης μάζεψε τα έξι από τα 50 ριμπάουντ της ομάδας του και έγινε ο 16ος παίκτης στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 400+.

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε 2/5 τρίποντα με τα οποία έφτασε τα 50 εύστοχα στη Stoiximan Basket League. Ο Κουβανός έχει 50/160 σουτ από την περίμετρο (31,25%).

*Ο Όντεντ Κάτας έγινε ο 18ος που κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Από αυτή τη λίστα των 18 προπονητών, οι οχτώ ήταν ξένοι και οχτώ αγωνίστηκαν και ως αθλητές των «πράσινων», με τον Ισραηλινό να ανήκει στις δύο κατηγορίες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…