Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η διάψευση για Φόστερ, ο Μποχωρίδης και ο… πραγματικός Όγκαστ!

Η διάψευση για Φόστερ, ο Μποχωρίδης και ο… πραγματικός Όγκαστ!

3080625 scaled

Πριν από μια βδομάδα είχα κάνει την πρόβλεψη ότι ο Μάρκους Φόστερ είναι στην πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό και διαψεύστηκα παταγωδώς. Τελικά ο Όντεντ Κάτας αρχής γενομένης από την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με την Λάρισα και εν συνεχεία στα δύο ματς της Ευρωλίγκας για αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να του δώσει χρόνο για να δει τι μπορεί να πάρει από αυτόν.

Αιτία. φυσικά είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πρώτα και κύρια το γεγονός της οικονομικής δυστοκίας του Τριφυλλιού που δεν επιτρέπει ανοίγματα ειδικά με το δεδομένο ότι Ευρωλίγκα τέλος, και δευτερευόντως ότι από ότι φαίνεται ο Ισραηλινός θέλει να δοκιμάσει όλους τους; παίκτες του και να πάρει ότι μπορεί από αυτούς.

Αυτό έκανε και με τον Ζακ Όγκαστ εχθές, με τον ομογενή γκαρντ να πραγματοποιεί μια πολύ μεστή εμφάνιση, ξεκουράζοντας χωρίς να φανεί τον Γιώργο Παπαγιάννη, Ο Όγκαστ μέτρησε σε σχεδόν 18 λεπτά συμμετοχής 8 πόντους με 4/5 δίποντα και δύο ριμπάουντ, ενώ έβγαλε κάποια από τα θετικά του στοιχεία στο παρκέ του ΟΑΚΑ, όπως την εκρηκτικότητα του και τα τελειώματα του κοντά στο καλάθι.

Παράλληλα, είδαμε τον Λευτέρη Μποχωρίδη να λαμβάνει κεντρικό ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και δικαίως. Με την ανυπαρξία του Μακ και την λειψανδρία που υπάρχει στα γκαρντ του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην δοκιμαστεί ο 26χρονος Έλληνας γκαρντ για να δούμε τέλος πάντων τι μπορεί να προσφέρει. Και ο απολογισμός του ήταν άκρως θετικός, αφού με τους 12 πόντους του και τις πέντε τελικές του πάσες συνέβαλε σημαντικά στην νίκη του Τριφυλλιού.

Ένα τελευταίο – και ίσως σημαντικότερο – στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από τα πρώτα ματς του Όντεντ Κάτας ως; τεχνικού του Παναθηναϊκού είναι η χρησιμοποίηση του Άαρον Γουάιτ στην θέση τρία αντί στο τέσσερα που τον είχαμε συνηθίσει. Ο παίκτης των Πρασίνων πραγματοποίησε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση και δείχνει ικανός να αποτελέσει μια ακόμα λύση στην θέση τρία, ειδικά με το δεδομένο του ότι ο Σαντ Ρος έχει ρόλο πασπαρτού στην φετινή ομάδα.

ΥΓ: Είναι η δεύτερη φορά που ο Νέντοβιτς μοιράζει πολλές τελικές πάσες (7), κάτι που δείχνει να είναι προϊόν του Όντεντ Κάτας,

ΥΓ2: Για Μήτογλου δεν αναφέρομαι καν! Στο τέσσερα είναι και θα είναι σταθερά πρωταγωνιστής της ομάδας,

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η ομιλία του Αταμάν και ο πανζουρλισμός στα αποδυτήρια (vid)

Πανζουρλισμός και μπουγέλα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά…