Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το DNP του Φόστερ, ο Μήτογλου και η επόμενη μέρα!

Το DNP του Φόστερ, ο Μήτογλου και η επόμενη μέρα!

panathinaikos khimki mitoglou

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Χίμκι σχετικά εύκολα, με τον Όντεντ Κάτας να βγάζει κάποια πρώτα συμπεράσματα για το δυναμικό της ομάδας του, αλλά να δείχνει και τις διαθέσεις του για την επόμενη μέρα.

Ένα πρώτο και πολύ βασικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το γεγονός ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ντίνος Μήτογλου έπαιξε στην φυσική του θέση «4», με τα αποτελέσματα να φαίνονται ξεκάθαρα στο παρκέ. Ο Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας τόσο σε πόντους (29) όσο και σε βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (42).

Παράλληλα, για να συμβεί αυτό είδαμε για ακόμα ένα παιχνίδι να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Ζακ Όγκαστ, ο οποίος δεν προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο μεν, ωστόσο η παρουσία του έβαλε τον Μήτογλου μια θέση πίσω, οδηγώντας τον στα «όργια» που έκανε, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βλέπουμε τον Άαρον Ουάιτ στην θέση «3», έχοντας 9 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ένα άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι το DNP του Μάρκους Φόστερ, ο οποίος – παρά τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο Κάτας – φαίνεται να είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Θα αποκτηθεί αντικαταστάτης, αν τελικά αποχωρήσει ο Αμερικανός; Θα πάρει ο Παναθηναϊκός οργανωτή, και συγκεκριμένα τον ΜακΙντάιρ, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Παρτιζάν.

Πιθανόν να γίνουν και τα δύο. Αλλά γιατί να γίνουν, αφού οι Πράσινοι ΟΥΤΕ με θαύμα δεν προλαβαίνουν το τρένο των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Για να βελτιώσουν την εικόνα τους στον δεύτερο γύρο; Ή μήπως χρειάζεται ενίσχυση για να είναι το τριφύλλι ανταγωνιστικό στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Φυσικά και όχι, είναι η απάντηση. Άρα μήπως είναι καλύτερα να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την σεζόν με το υπάρχον υλικό και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα;

Μια επόμενη μέρα που τα συμβόλαια των Παπαπέτρου και Μήτογλου λήγουν, μια επόμενη μέρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης αναμένεται να είναι περιζήτητος από πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά και ο Νεμάνια Νέντοβιτς – αν παραμείνει υγιής – θα έχει πολλές καλύτερες οικονομικά προτάσεις.

Ας εξοικονομήσει λοιπόν όσα περισσότερα χρήματα μπορεί η ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει όσους περισσότερους μπορεί από τους παραπάνω, και μέχρι του χρόνου ας πορευτεί με το υλικό που έχει και όπου βγάλει…

ΥΓ: Ο Λευτέρης Μαντζούκας κλείνει μήνα στην ομάδα και ακόμα δεν τον έχουμε δει ούτε σε δωδεκάδα ούτε σε… φωτογραφία! Πότε θα πάρει ευκαιρίες ο 17χρονος φόργουορντ, το 2022;

ΥΓ1: H Χίμκι χωρίς Σβεντ εκτέλεσε μόλις 3 τρίποντα σε όλο το πρώτο μέρος, δηλαδή όσα εκτελεί ο Ρώσος σε… 2 λεπτά (!)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…