Κεντρική Ελλάδα Φασούλας: “Δέχομαι δολοφονία χαρακτήρα”

Φασούλας: “Δέχομαι δολοφονία χαρακτήρα”

fasoulas

O Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στην Cosmote TV για την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της ΕΟΚ, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον Νίκο Γκάλη, αλλά και τη διαιτησία.

Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ τόνισε μεταξύ άλλων ότι δέχεται δολοφονία χαρακτήρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Cosmote TV:

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: “Δεν έχω μιλήσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Κάποιοι μου λένε “μα, δεν πρέπει να ζητήσεις την άδειά του;”. Αναρωτιέμαι, σε μένα το λένε αυτό; Είμαι 57 χρονών, έχω εκλεγεί δύο φορές βουλευτής, έχω εκλεγεί Δήμαρχος Πειραιά και θα ζητήσω την άδεια από κάποιον; Δεν αισθάνομαι ότι πάω κόντρα στην τωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, αισθάνομαι ότι θέλω να προχωρήσω το μπάσκετ. Αν η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας ήταν υποψήφια, ενδεχομένως να το συζητήσουμε στα πλαίσια της πολιτικής αστικής ευγένειας. Αυτή την στιγμή όμως, δεν βλέπω για ποιον λόγο να ζητήσω την άδεια κάποιου”.

Για τη διαιτησία: “Η ελληνική διαιτησία πρέπει να λογοδοτεί σε έναν θεσμό, κι η Ομοσπονδία είναι θεσμός. Ανεξάρτητα τα πρόσωπα. Κάνω μια παρένθεση για να πω ότι ο νέος νόμος προβλέπει δύο θητείες για τις Ομοσπονδίες, άρα δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε δεσμούς αίματος για να εκλεγούμε για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Ξέρω πολύ καλά που μπορεί να πάει κανείς στην Ομοσπονδία είναι τα οκτώ χρόνια, άρα δεν χρειάζεται πραγματικά να δημιουργήσουμε κουμπαριές.

Η ΚΕΔ λοιπόν πρέπει να είναι έμμισθη και να της δίνουμε τη σημασία που έχει, χωρίς θητεία. Αυτό γιατί αν δεν τα πάει καλά κάποιος, θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να τα μαζέψει και να φύγει και να έρθει κάποιος που θα τα πάει καλύτερα. Η επιτροπή αξιολογητών θα πρέπει επίσης να είναι διαφορετική. Δεν μπορούν να αξιολογούν αυτοί που ορίζουν. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει βαθμολογία των διαιτητών, τόσο από τον γηπεδούχο όσο και τον φιλοξενούμενο. Αυτό θα δώσει στον διαιτητή το δικαίωμα και την υποχρέωση να παίξει για τον εαυτό του. Δεν μιλάμε για την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά για τους διαιτητές.

Όταν υπάρχει προβιβασμός και υποβιβασμός, βάζεις τους προέδρους των ενώσεων στη λογική ότι δεν μπορώ να στείλω -ας μου επιτραπεί η έκφραση- δύο ρούκουνες στις εθνικές κατηγορίες, γιατί θα μου τους φέρουν πίσω σε δύο βδομάδες και θα έχω γίνει ρεζίλι. Κι εκεί πρέπει να αρχίσει να γίνεται αξιολόγηση, έτσι βελτιώνεται το σύστημα”.

Για τον Νίκο Γκάλη: “Ο Νίκος λέει ότι δεν πουλάει τους συμπαίκτες του για να κάνει κάτι άλλο, θα μπορούσε. Είναι πιστός σε αυτή την ομάδα των παικτών. Δεν την επικαλούμαι την ομάδα του ’87, αλλά τι να κάνουμε; Τότε γεννήθηκαν τα μεγάλα πράγματα στην Ελλάδα. Συνεχίστηκαν στην πορεία, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η σπορά όμως μπήκε το ’87 και δεν το έχουμε τιμήσει αρκετά. Δεν μας αρκεί, όταν έχουμε κάνει πορείες στη ζωή του, μια πλακέτα κάθε είκοσι χρόνια. Μπορούμε να παίξουμε όλοι ρόλο. Κι ο Γκάλης είναι υπερκομμάτι της προσπάθειας”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: “Ο Παναγιώτης αυτοπροσδιορίζεται κι είναι προπονητής”.

Για τον Νίκο Φιλίππου: “Είναι αδελφός και φίλος για πάρα πολλά χρόνια. Είναι ο πρώτος που ζήτησα να συμπράξει. Το ότι δεν θέλησε να μπει στη διαδικασία, δεν σημαίνει ότι μπαίνει απέναντι. Δεν είναι υποψήφιος, για να μην μπερδευόμαστε το λέω. Ναι, πράγματι, ο Νίκος ήταν ο πρώτος που μίλησα”.

Για την ημερομηνία των εκλογών: “Δεν ξέρει κανείς ακόμη. Έχει προσδιοριστεί κάπου, προς το τέλος του Μαΐου, αλλά προφανώς πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Το μητρώο σωματείων έχει κλείσει από τις 30/12, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό. Είναι μια συρρίκνωση του μπάσκετ, παρότι το μητρώο είναι σημαντικό και θεωρώ ότι σωστά γίνεται αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ελλάδα έχει μόνο 370 ενεργά σωματεία. Όποιος νομίζει ότι θα συρρικνώσει το μπάσκετ με τέτοιο τρόπο με φόντο τις εκλογές, δεν θα τον αφήσουμε, δεν θα περάσει έτσι. Εκεί όπου οργώνει ο διάολος, θερίζει ο θεός”.

Για τις εκλογές: “Δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, που δέχομαι δολοφονία χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να κάνω τη Μάρθα Βούρτση. Η ζωή μου πάντα έτσι ήταν, με μεγάλες κόντρες. Λες κι είμαι ο μόνος παίκτης που έφυγε από την ομάδα του. Όλα αυτά τα πράγματα διαμορφώνουν χαρακτήρα. Η ζωή έτσι είναι, δεν μπορούν να σε αγαπήσουν όλοι”.

Για τον Ολυμπιακό και την απουσία από τη Stoiximan Basket League: “Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στην Α1. Πρέπει να δουν κι οι ομάδες, αν θέλουν τον Ολυμπιακό στην Α1. Νομίζω ότι πρέπει να τον θέλουν. Έχει βάλει κάποιους περιορισμούς για ξένους διαιτητές. Πιστεύω ότι με τον τρόπο που ανέλυσα τη διαιτησία, θα αρθούν οι ενστάσεις. Δεν είμαι 57 χρονών, να έχω ξαναγυρίσει στον χώρο για να γίνω η πέμπτη φάλαγγα κάποιου κόμματος ή σωματείου. Το λέω με όση δύναμη έχω μέσα μου. Ήρθα για να είμαστε περήφανοι για το μπάσκετ που υπάρχει στη χώρα, από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι το κορυφαίο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…