Κεντρική Basket League ΑΕΚ Χήνας: “Κανένας δεν ήθελε την δουλειά στην ΑΕΚ”

Χήνας: “Κανένας δεν ήθελε την δουλειά στην ΑΕΚ”

giorgos xinas aek

Για τις δυσκολίες που συναντάει ως Τζένεραλ Μάνατζερ της ΑΕΚ μίλησε ο Γιώργος Χήνας σε μεγάλο αφιέρωμα που ετοίμασε το Basketball Champions League στους GM των ομάδων που έφτασαν μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης. Παράλληλα, ο GM της Ένωσης παραδέχθηκε ότι ήταν από πολύ μικρή ηλικία οπαδός των Κιτρινόμαυρων, ενώ τόνισε ότι κανένας δεν ήθελε την δουλειά του Γενικού Αρχηγού στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο αφιέρωμα του BCL ο Γιώργος Χήνας:

Η διαδρομή της AEK μέχρι τον τίτλο του BCL του 2018 ήταν μία από τις πιο δραματικές που έχουμε δει, αλλά για τον GM Γιώργο Χήνα το ταξίδι ήταν μέρος μιας φιλοδοξίας ζωής.

 

“Ήμουν φίλαθλος της ΑΕΚ από πολύ νέος, ακολουθούσα την ομάδα κι έβλεπα όλα τα παιχνίδια της,” μας είπε ο Χήνας και πρόσθεσε πως “σιγά-σιγά μπήκα στον οργανισμό και το 2010, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, μου προτάθηκε για πρώτη φορά να αναλάβω το ρόλο του team manager.” 

Ο ρόλος του TM έχει περισσότερο να κάνει με ζητήματα της καθημερινότητας σε σχέση με αυτόν του GM, με στόχευση σε ο,τι αφορά στις εγκαταστάσεις, στις μεταφορές, στα σπίτια των παικτών. Ηταν ο ιδανικός τρόπος, ώστε ο Χήνας να μπει στο κάδρο και να μάθει τη δουλειά. Ήταν ένας ρόλος που πάντως δεν ήταν ακριβώς ίδιος με αυτόν του GM της σημερινής AEK – μιας ομάδας που πλέον παλεύει κάθε χρόνο για τρόπαια.

”Όταν πήρα αυτή τη δουλειά, πραγματικά κανείς άλλος δεν την ήθελε”, θυμήθηκε ο Χήνας. “Η ομάδα δεν είχε προβολή, κανείς στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας, αλλά για εμένα ήταν η δουλειά των ονείρων μου οπότε τη δέχθηκα χωρίς να το σκεφτώ.”

Φυσικά, ξέρουμε τώρα μετά από δύο Κύπελλα Ελλάδας, έναν τίτλο του BCL κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ότι αυτή η απόφαση τον έχει δικαιώσει. Τότε, δεν υπήρχε καν ο ρόλος του GM στην ομάδα – πάντως δεν υπήρχε κανείς καλύτερος να πάρει τη δουλειά από έναν παθιασμένο φίλαθλο.

“Αρχικά δεν υπήρχε General Manager και έμεινα για πέντε χρόνια στο πόστο του Team Manager” δήλωσε ο Χήνας.

“Όταν ασχολείσαι με την μπασκετική πραγματικότητα και την ΑΕΚ για πέντε χρόνια, έχεις μάθε πολλά, κι έτσι έμοιαζε με ένα δεύτερο πανεπιστήμιο για μένα αυτό το διάστημα. Έτσι, μπορώ να πω ότι πήρα το πτυχίο μου κι εν συνεχεία την προαγωγή στη θέση του General Manager μετά τη σχετική πρόταση του κ. Αγγελόπουλου,” εξήγησε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…