Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Βόβορας: «Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το πρόγραμμα, νίκη με Ζαλγκίρις»

Βόβορας: «Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το πρόγραμμα, νίκη με Ζαλγκίρις»

Βόβορας

Οι Γιώργος Βόβορας και Άαρον Γουάιτ εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Στην φετινή EuroLeague και με τον ρυθμό παιχνιδιών που έχουμε, όπως θέλουμε να ξεχνάμε ένα κακό παιχνίδι και να πηγαίνουμε στο επόμενο έτσι είναι και όταν κάνουμε μια μεγάλη νίκη. Το παιχνίδι του Μιλάνου τελείωσε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλο κίνητρο καθώς προέρχεται από έξι σερί ήττες και καταλαβαίνουμε ότι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη. Άρα περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις είναι πολύ επιθετική ομάδα, προσπαθεί να ελέγξει την ρακέτα, έχει παίκτες με πολύ καλό drive και πρέπει να παίξουμε πολύ καλή προσωπική άμυνα. Ένα παιχνίδι που θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, τη ρακέτα μας και την άμυνά μας μέσα στη ρακέτα».

Σχετικά με το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και για τη συνέχεια είπε: «Έχουμε πει από την αρχή ότι τα παιχνίδια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ιδιαίτερα φέτος, ιδιαίτερα της εποχής του covid. Ένα απλό ταξίδι όπως είναι το Μιλάνο δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Όμως γνωρίζουμε τις δυσκολίες και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές. Το δύσκολο πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει με μια νίκη. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το πρόγραμμα. Τώρα έχουμε ένας ματς που υπάρχει το πρέπει. Και το κίνητρό μας είναι πολύ μεγάλο. Και πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδό μας. Πρέπει αν βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην βλέπουμε πώς ήταν το πρόγραμμα. Για μας είναι ένα ματς που θέλουμε να το βλέπουμε σαν τελικό. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε για 40 λεπτά. Η Ζάλγκιρις έχει τη δική της φιλοσοφία, δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της είτε κερδίσει, είτε χάνει 10-20 πόντους. Θα παίξει με τον ίδιο τρόπο και αυτό την καθιστά πιο επικίνδυνη. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Αυτό είναι το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας. Και δεν πρέπει να έχουμε συναισθήματα από μια κακή επίθεση να μεταφέρεται στην άμυνα. Πρέπει να μειώσουμε αυτά τα κενά διαστήματα ώστε να εξελιχθούμε και να κάνουμε περισσότερα πράγματα στα παιχνίδια».

Σε ερώτηση για το αν είναι οδηγός η άμυνα όπως στο Μιλάνο απάντησε ότι: «Αυτό έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Σίγουρα πολλές φορές δεν τα έχουμε καταφέρει και αυτό είναι κάτι που παλεύουμε να διορθώσουμε. Και όπως το λέω συχνά στους παίκτες, η επίθεση μας επηρεάζει στην άμυνα. Όποτε έχουμε κάνει νίκες, έχουν έρθει μέσα από την άμυνα και αυτό είναι μονόδρομος».

Αναφορικά με τη Ζαλγκίρις είπε: «Είναι ομάδα με τα περισσότερα δίποντα στην EuroLeague και έχει πολλά γκαρντ που φτάνουν μέχρι μέσα, ενώ πηγαίνουν και στα επιθετικά ριμπάουντ.»

Από μέρους του ο Άαρον Γουάιτ τόνισε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ μετά από αυτή τη νίκη στο Μιλάνο επί της Αρμάνι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και είναι ωραίο που επιστρέψαμε σπίτι μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Σχετικά με την Zalgiris Kaunas είπε: «Βλέπουμε βίντεο, είχαν εξαιρετικό ξεκίνημα στην σεζόν (ρεκόρ 5-1). Αυτή τη στιγμή έχουν χάσει κάποια παιχνίδια αλλά συνεχίζουν να παίζουν καλό μπάσκετ. Έχουν καλό ρόστερ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την μάχη. Όποτε παίζεις με την Ζάλγκιρις γνωρίζεις ότι θα παλέψει και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε.»

Αναφορικά με τη σημασία της άμυνας σχολίασε: «Αυτό είναι το κλειδί για κάθε ματς. Αν κοιτάξεις την ομάδα μας, στα παιχνίδια που παίζουμε καλή και σκληρή άμυνα για 40 λεπτά έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Στα ματς που χάσαμε δεν είχαμε καλή αμυντική εικόνα για 40 λεπτά, οπότε πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα.»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν άλλα «κλειδιά» για τη νίκη τόνισε: «Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα. Τα υπόλοιπα έρχονται μέσα από την τακτική και το πως θέλουμε να μαρκάρουμε συγκεκριμένους παίκτες τους.»

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι θα παίξει κόντρα στην πρώην του ομάδα σημείωσε: «Έχω πολλούς φίλους που παίζουν ακόμη στην Ζάλγκιρις. Τρέφω μεγάλη αγάπη για αυτό τον σύλλογο. Αλλά όταν το ματς ξεκινήσει θα είναι σαν ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς, θα είναι σίγουρα ωραίο που θα δω όλους αυτούς τους πρώην συμπαίκτες αλλά είμαι πιο ενθουσιασμένος για τα 40 λεπτά του παιχνιδιού».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …