Κεντρική Elite League Τάσος Δεληγεώργης: “Oι αθλητές είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν μυϊκή θλάση ή ρήξη χιαστού ή μηνίσκο”

Τάσος Δεληγεώργης: “Oι αθλητές είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν μυϊκή θλάση ή ρήξη χιαστού ή μηνίσκο”

deligewrgis tasos

Ο ορθοπαιδικός, Τάσος Δεληγεώργης, μίλησε στον Over FM και την εκπομπή «Overage» με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη για τις επιπτώσεις της αποχής από τον αθλητισμό και τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ένας καθημερινός άνθρωπος για να μείνει σε καλή κατάσταση.

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει σχεδόν… νεκρώσει εν μέσω καραντίνας και αυτή η απουσία των αθλητών από την αγωνιστική δράση και τις προπονήσεις ελλοχεύει κινδύνους…

«Οι αθλητές έχουν μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα γήπεδα και τον οργανωμένο αθλητισμό. Κινδυνεύουν από τραυματισμούς, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν μυϊκή θλάση ή ρήξη χιαστού ή μηνίσκου. Όταν ξαναξεκινάμε είναι σαν να αρχίζει η σεζόν και πάλι, από το μηδέν. Θα έπρεπε να αργήσουν και οι αγώνες, αλλά αυτό δε θα γίνει».

Όλοι μπορούν να διατηρήσουν μια καλή φυσική κατάσταση, ακόμα κι αν δεν είναι αθλητές, χωρίς να διαθέσουν πολύ από το χρόνο τους…

«Θέλει ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, όχι καθημερινό, αλλά τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα. Δε χρειάζεται να παίρνει πολύ χρόνο. Μισή ώρα την ημέρα. Λίγο περπάτημα, λίγο τρέξιμο ή ποδήλατο ή κολύμπι. Αυτό παλιά δεν ήταν αναγκαίο, τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν σε ένα γραφείο, δεν κατεβαίνουν ούτε τις σκάλες, δεν κινούνται και το σώμα αχρηστεύεται».

Πηγή: Over FM 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…