Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με διανυκτέρευση και διπλό sms στο 13033, αλλιώς…πρόστιμο

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με διανυκτέρευση και διπλό sms στο 13033, αλλιώς…πρόστιμο

xristougenna 1 e1606681572682

Σε επιφυλακή μπαίνει ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, παραμονή (24/12) αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Διπλό sms στο 13033 για το ρεβεγιόν, αλλιώς… πρόστιμο

Στους δρόμους του λεκανοπεδίου θα βρεθούν 5.000 ένστολοι, με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε… πονοκέφαλο για τις αρχές. Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου , βάρος που θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, δηλαδή τι ώρες όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ εκτός από τα μπλόκα , περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Στη Δυτική Αττική, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας. Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονιές.

Τα Χριστούγεννα κρίνουν το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία, με τις αρμόδιες αρχές να τονίζουν πως η τήρηση η όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όσον αφορά τα ρεβεγιόν, εάν γίνει κάποια καταγγελία, πχ από γείτονα, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάει να κάνει έλεγχο ωστόσο δεν μπορεί να μπει στο σπίτι, ούτε και οι πολίτες ειναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν.

Η αστυνομία μπορεί να μπει σε κάποιο σπίτι, μόνο στην περίπτωση που πάρει το πράσινο φως από τον εισαγγελέα, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και αυτόφωρο, καθώς και 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση στους καλεσμένους, και άλλα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα.

Διπλό sms στο 13033 για το ρεβεγιόν, αλλιώς πρόστιμο
Στο γιορτινό τραπέζι, όπως έχει γίνει γνωστό, μπορούν να βρεθούν μέχρι και εννέα (9) άτομα από δύο (2) οικογένειες ενώ, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς, οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 όχι μόνο για να φύγουν από το σπίτι για να πάνε στο ρεβεγιόν αλλά και κατά την επιστροφή τους, χωρίς να ξεχνούν πως στις 22.00 ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…