Κεντρική A2 Πελεκάνος: “Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει το μπάσκετ, η μάλλον θα υπάρχει μόνο η Α1”
A2

Πελεκάνος: “Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει το μπάσκετ, η μάλλον θα υπάρχει μόνο η Α1”

Η νέα παράταση της επανέναρξης των πρωταθλημάτων των υπολοίπων κατηγοριών εκτός της Α1 έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τον χώρο του μπάσκετ, ανάμεσα στους οποίους και ο Μιχάλης Πελεκάνος.

Ο 39χρονος παίκτης του Οίακα Ναυπλίου, με ανάρτηση του στα social media, έθιξε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει σε παίκτες, προπονητές, ακόμα και ιδιοκτήτες μικρότερων κατηγοριών, ενώ παράλληλα τόνισε ότι σε λίγο καιρό έτσι όπως πάει το πράγμα θα υπάρχει μόνο η Α1.

Αναλυτικά:

Έχει σκεφτεί ποτέ κανεις πως στο πρωτάθλημα της Α2 υπάρχουν αθλητές που πραγματικά έχουν ανάγκη την αμοιβή τους γιατί είναι το κύριο επάγγελμα. Με αυτά τα χρήματα ζουν οι οικογένειές μας. Έχει σκεφτεί ποτέ κανεις πως την Α2 το κράτος δεν την αναγνωρίζει σαν επαγγελματική κατηγορία επομένως στερούμαστε επιδόματα και ένσημα;

Και δεν μιλάω μόνο για τους συναθλητές μου μιλάω και για τον πρόεδρο της κάθε ομάδας. Δεν είναι όλοι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάποιοι από μια επιχείρηση και από την αγάπη τους για το μπάσκετ ,ειδικά στις επαρχίες, βάζουν ένα ποσο για να υπάρχει το μπάσκετ για να υπάρχει αυτή η ομάδα… έχει σκεφτεί κανεις πως ένας αθλητής έχει ανάγκη την προπόνηση για σωματικούς και ψυχολογικούς λόγους;

Λυπάμαι πολύ που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει το μπάσκετ. Ή μάλλον θα υπάρχει μόνο στα σαλόνια της Α1 γιατί προφανώς στην Α2 είναι αυξημένος ο κίνδυνος. Λυπάμαι που κάθε χρονιά είναι και χειρότερη. Είμαι ευγνώμων που έζησα το μπάσκετ στις δόξες του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Α2-Στον Κόροιβο Αμαλιάδας ο Νίκος Παπαρέγκας

Ο Νίκος Παπαρέγκας είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Κόροιβου, καθώς ανακοινώθηκε από …