Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μπακογιάννης: «Την Παρασκευή η συνάντηση με ΚΑΕ για το γήπεδο μπάσκετ»

Μπακογιάννης: «Την Παρασκευή η συνάντηση με ΚΑΕ για το γήπεδο μπάσκετ»

kostas bakogiannis

Το έργο της Διπλής Ανάπλασης προχωράει με γοργούς ρυθμούς και στο σχέδιο βρίσκεται και η δημιουργία κλειστού γηπέδου. Ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, στο δημοτικό συμβούλιο έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση με την ΚΑΕ για το γήπεδο μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για το κόστος και τη χρηματοδότηση:

Ετέθη θέμα για το κόστος του έργου, μέσα στο μνημόνιο περιγράφονται επακριβώς. Επιπλέον, περιγράφονται οι δεσμεύσεις κάθε αντισυμβαλλόμενου. Γι αυτό επιλέξαμε τη λύση MoU. Θέλαμε να είναι ξεκάθαρο το βάρος και η ευθύνη του καθενός. Μιλάμε για ένα μείγμα διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, είτε από ευρωπαϊκούς είτε από εθνικούς πόρους. Δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν υπάρχει έλλειψη πόρων. Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε χρήματα από κάπου αλλού. Το αντίθετο. Ό,τι χρηματοδότηση έρχεται είναι πέρα και πάνω από τον δήμο και τον προϋπολογισμό του. Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται απολύτως. Απελευθερώνεται ένας χώρος πρασίνου 18 στρεμμάτων στην Αλεξάνδρας, δημιουργείται ένα υπόγειο πάρκινγκ. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται διότι η περιοχή του Βοτανικού, που είναι ταλαιπωρημένη περιοχή, τώρα μπορεί να πάρει μπρος. Μπορούμε να προκαλέσουμε άμεσες επενδύσεις που να ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ με θέσεις εργασίας.

Για το προεδρικό διάταγμα:

Εδώ μιλάμε για μια παρέμβαση η οποία επειδή υπάρχει το προεδρικό διάταγμα είναι απολύτως ώριμη. Αυτή είναι η έννοια της διπλής ανάπλασης. Δεν έχει νόημα να τεμαχίσουμε μια τέτοια παρέμβαση. Το αντίθετο. Προφανώς αυτή η παρέμβαση συνδέεται με άλλες, όπως τα κουντουριώτικα και τα προσφυγικά. Μένουμε προσηλωμένοι στο ΠΔ γιατί αυτό μας δίνει τη δύναμη να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις. Το να αλλάξουμε το ΠΔ θα ήταν αυτοκτονικό. Έχει χάσει 20 χρόνια η πόλη, δεν αντέχει να χάσει κι άλλα.

Για το γήπεδο μπάσκετ:

Έχω ζητήσει συνάντηση με την ΚΑΕ για το μπάσκετ. Την Παρασκευή. Εμείς υπογράψαμε με τους φορείς της διπλής ανάπλασης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική και η ΚΑΕ και γι αυτό θα συναντηθούμε μαζί της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Sold out το πρώτο ματς των πρωταθλητών Ευρώπης

Sold Out σε 10 ώρες βγήκε το Παναθηναϊκός – Άρης. Φτερά έκαναν μέσα σε 10 ώρες τα ει…