Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Μουράτος: “Προπονηθήκαμε για να νικήσουμε και όχι να “κλέψουμε” το παιχνίδι” (vid)

Μουράτος: “Προπονηθήκαμε για να νικήσουμε και όχι να “κλέψουμε” το παιχνίδι” (vid)

Μουράτος

Ο Βασίλης Μουράτος μίλησε στην εκπομπή Overage του OVER FM με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη. Ο πλέι μέικερ της ομάδας του Λαυρίου αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, στη φετινή πορεία της ομάδας της Λαυρεωτικής και τους δικούς του στόχους. Ο 23χρονος παίκτης μίλησε για…

-Τη σπουδαία νίκη που πέτυχε το Λαύριο κόντρα στην αήττητη για πολύ καιρό ΑΕΚ:

“Η νίκη με την ΑΕΚ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά από την αρχή της χρονιάς. Υπάρχει ένα κράμα παικτών, έχουμε βρει χημεία μεταξύ μας, δουλεύουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, υψηλότερο από τη θέση που βρίσκονταν το Λαύριο τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστιόμαστε και αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ, δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Αυτό δίνει και μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Η ομάδα πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό ρυθμό, προερχόμασταν από συνεχόμενες νίκες και αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι, όχι σαν ένα ακόμα παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο οποίο πάμε με στόχο να είμαστε απλά ανταγωνιστικοί. Από την αρχή της εβδομάδας προπονηθήκαμε για να πάμε να νικήσουμε το παιχνίδι και όχι να “κλέψουμε” κατά κύριο λόγο”.

-Την εξαιρετική πορεία του Λαυρίου τη φετινή σεζόν:

“Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά, δεν θέσαμε ως στόχο να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα. Ωστόσο είμαστε το τρανό παράδειγμα ότι δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα, αλλά όταν δουλεύεις, έχεις μεράκι και κάνεις αυτό που αγαπάς καθημερινά και τα δίνεις όλα για αυτό, μπορείς να πετύχει και με πολύ μικρό μπάτζετ”.

-Τις εμφανίσεις του και τη συνολική του παρουσία στη σεζόν:

“Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια για τη φετινή χρονιά, πράγματι το απολαμβάνω. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στο γήπεδο. Αυτό είναι αποτέλεσμα όλης της αγάπης και της εμπιστοσύνης που λαμβάνω όχι μόνο από τον κόουτς Σερέλη, πρώτα από όλα που με επέλεξε και με έκανε ηγέτη της ομάδας, αλλά και από όλο τον οργανισμό του Λαυρίου. Ένας παίκτης όταν βρίσκεται και δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες, μόνο ως προς το καλύτερο μπορεί να αποδώσει και να τα δίνει όλα για την ομάδα του”.

-Την καριέρα, το γεγονός ότι έχει αρχίζει και ωριμάζει μπασκετικά και τη θέση του:

“Το κομμάτι της δημιουργίας είναι κάτι που έχω δουλέψει πάρα πολύ. Όταν έχει το ρόλο του πλέι μέικερ σε μια ομάδα, γιατί στο Λαύριο έπαιξε καθαρόαιμο πλέι μέικερ από την πρώτη χρονιά. Ήταν κάτι που μου ζητήθηκε από τον κόουτς Σερέλη. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν κατά κύριο λόγο combo guard, ενώ τις δύο τελευταίες χρονιές έχω καθαρά το ρόλο του πλέι μέικερ. Έχω αρχίζει και αντιμετωπίζω το παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο και χρόνο με το χρόνο γίνομαι καλύτερος στο κομμάτι της δημιουργίας. Ήταν λίγο μπερδεμένο αυτό με τη θέση μου. Όχι γιατί δεν ήξερα τί είμαι, αλλά γιατί δεν έβρισκα ισορροπία μεταξύ του πότε πρέπει να επιτεθώ, πότε να δημιουργήσω, λίγο με τους πόντους έβλεπα το παιχνίδι διαφορετικά, πώς έπρεπε να σκοράρω. Έβαζα πίεση στον εαυτό μου χωρίς λόγο, ενώ τώρα με το ρόλο που μου έχει δώσει ο κόουτς, αρχίζω και καταλαβαίνω πότε πρέπει να επιτεθώ, να δημιουργήσω, πότε να κρατήσω την ομάδα, πότε να ανεβάσω το ρυθμό. Είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που παίζω και ο τρόπος που αντιμετωπίζω το παιχνίδι. Αυτό ξεκινάει από το ρόλο που μου έχει δώσει ο προπονητής”.

-Το φετινό ταβάνι και της ομάδας του Λαυρίου, αλλά και του ίδιου:

“Όπως βιώνω εγώ την ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο σύλλογος αυτή τη χρονιά, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, δεν θεωρώ ότι έχει ταβάνι η ομάδα. Είμαστε ένα πάρα πολύ νεανικό ρόστερ, με πολύ μεγάλη δίψα για διάκριση όχι μόνο από μας τους παίκτες, αλλά από όλο τον οργανισμό του Λαυρίου, όλοι θέλουν να πετύχει η ομάδα γιατί έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Για εμένα, επειδή τα προηγούμενα χρόνια έκανα μακροπρόθεσμα σχέδια, έθετε μακροπρόθεσμους στόχους, δεν μου βρήκε σε καλό. Απλά θέλω να είμαι υγιής. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω πολύ αυτό που κάνω, το ρόλο που έχω και ότι η ομάδα παίζει πολύ καλά. Θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι και να προσφέρω ότι μπορώ για την ομάδα, για να κερδίζει”.

-Το σερί νικών που έχει το Λαύριο κι αν υπήρξε κάποιο σημείο που άλλα:

“Υπήρχαν κομβικά σημεία. Η ομάδα πληγώθηκε πολύ από το κομμάτι του κορωνοϊού. Είχαμε πάρα πολλά κρούσματα. Τεθήκαμε πάρα πολύ εκτός ρυθμού. Και τα παιδιά που νόσησαν, αλλά και εκείνοι που δεν νόσησαν. Κάναμε 40 ημέρες να προπονηθεί όλη η ομάδα μαζί. Η ήττα που κάναμε με τον Ιωνικό στην έδρα μας, επειδή ήταν ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε, το είχαμε θέσει ως στόχο και μας πλήγωσε πάρα πολύ. Θεωρώ κομβικό κομμάτι την έλευση του Κόζι και του Έβανς οι οποίοι με την εμπειρία τους και την ποιότητά τους έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα, βοήθησαν και τους υπόλοιπους καλούς παίκτες να απελευθερωθούν και μας άλλαξαν πάρα πολύ επίπεδο”.

Πηγή: Over FM 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…