Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα «Κλειστή» η Ευρωλίγκα, το NBA της Ευρώπης

«Κλειστή» η Ευρωλίγκα, το NBA της Ευρώπης

Euroleague

Σε άλλη βάση θα κινηθεί πλέον το ευρωπαϊκό μπάσκετ, από την σεζόν 2022-23. Όπως αποκάλυψε στον αέρα του Overfm ο Γιώργος Κογκαλίδης, η Ευρωλίγκα από εκείνη τη σεζόν θα μετατραπεί σε κλειστό πρωτάθλημα. Στα πρότυπα του NBA δηλαδή. Οι αγώνες των ομάδων θα δίνονται κάθε Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει.

Μάλιστα, αναμένεται οι ομάδες οι οποίες θα συμμετέχουν πιθανότατα να μην παίρνουν μέρος στα εγχώρια πρωταθλήματα των χωρών τους. Φυσικά μιλάμε για μια νέα εστία πολέμου που ανοίγει ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα, με τις δύο κατηγορίες πλέον να οδηγούνται στα… χαρακώματα.

Κάτι που θα φέρει και ανακατατάξεις στα πρωταθλήματα, μιας και δεν θα δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να παίρνουν την πρόκριση μέσα από τα πρωταθλήματά τους.

Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι μεταξύ άλλων των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, ή των ανθρώπων που διοικούν.

Παράλληλα, μετά και από αυτές τις εξελίξεις όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επιστρέψει στο εγχώριο πρωτάθλημα. Φυσικά μέχρι νεωτέρας. Μιας και η Ευρωλίγκα είναι σε αυτή τη σκέψη, αλλά είναι στο όριο της απόφασης. Κάτι που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…