Κεντρική NBA Καμπάτσο: “Η Ρεάλ με βοήθησε να πάω στο ΝΒΑ, μείωσε το buy out μου”

Καμπάτσο: “Η Ρεάλ με βοήθησε να πάω στο ΝΒΑ, μείωσε το buy out μου”

Ο Φακόντο Καμπάτσο φέτος θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ΝΒΑ, και σε συνέντευξη του στην “As” αποκάλυψε ότι η Ρεάλ όχι μόνο δεν του στάθηκε εμπόδιο αλλά αντιθέτως τον διευκόλυνε καθώς το buy out του ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Παράλληλα, τοποθέτησε χρονικά την απόφαση του να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, τονίζοντας ότι η διακοπή του κορωνοϊού του έδωσαν χρόνο να σκεφτεί.

Αναλυτικά:

Για το πότε αποφάσισε να κάνει το άλμα στο ΝΒΑ: “Τον Φεβρουάριο, όταν κερδίσαμε το Copa del Rey, δεν ήταν κάτι ξεκάθαρο μέσα μου. Άκουγα τη φασαρία που υπήρχε ότι θέλω να δοκιμάσω στο ΝΒΑ, αλλά δεν είχα πάρει κάποια τέτοια απόφαση. Αποφάσισα λοιπόν στη διάρκεια της διακοπής της σεζόν (λόγω του κορονοϊού). Μίλησα με την οικογένειά μου, αναλύσαμε τα δεδομένα και πήρα την απόφασή μου. Η μητέρα μου, για παράδειγμα, μου είπε να μη φύγω γιατί ήθελε να με βλέπει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αφότου αποφάσισα, σημασία είχε να γίνει όλο αυτό με την καλύτερη δυνατή διαδικασία.

Προτεραιότητά μου ήταν να μην κάνω κακό στην ομάδα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά ο κορονοϊός δεν βοήθησε γιατί καθυστέρησε τα πάντα. Όταν άρχισε η προετοιμασία της ομάδας, δεν είχε τελειώσει η σεζόν στο ΝΒΑ, οπότε είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να ξεκινήσω τη χρονιά με την ομάδα μου”.

Για το πώς ανακοίνωσε στη Ρεάλ την απόφαση αποχώρησής του: “Η πρώτη επικοινωνία έγινε από τους εκπροσώπους μου, παρότι εν συνεχεία είπα ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πάω στο ΝΒΑ. Μίλησα στο διοικητικό συμβούλιο, στον προπονητή. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ενστάσεις γι αυτό, αντίθετα, με βοήθησε και διευκόλυνε όλη τη διαδικασία γιατί το ύψος του buy out μου ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Προφανώς δεν ήταν κάτι εύκολο όλο αυτό, υπήρχε αβεβαιότητα”.

Για τις οικονομικές λεπτομέρειες και τις δόσεις που θα λάβει η Ρεάλ Μαδρίτης: “Δεν τα ξέρω αυτά, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Η Ρεάλ Μαδρίτης τα έκανε όλα πιο εύκολα, σε περίπτωση κιόλας που αποφασίσω να επιστρέψω. Έχει τα δικαιώματά μου και, πέραν αυτού, δεν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει σε άλλη ομάδα στην Ισπανία”.

Για το αν θα μπορούσε να υπάρξει επανενεργοποίηση του συμβολαίου που είχε: “Νομίζω, μπορεί”.

Για το αν θα χάσει λεφτά επειδή μετακόμισε στο ΝΒA: “Η απόφαση που πήρα δεν είχε να κάνει με τα χρήματα, δεν ήταν καν κάτι κοντά σε αυτό. Πήγα στο ΝΒΑ μόνο και μόνο για να πετύχω τα όνειρά μου”.

Για το αν μίλησε με τον Φλορεντίνο Πέρεθ: “Ναι, όχι όμως για τις λεπτομέρειες της αποχώρησής μου. Μου ευχήθηκε καλή τύχη και μου είπε πως θέλει να πετύχω, αλλά να ξέρω πως η Μαδρίτη είναι το σπίτι μου και θα με περιμένουν, αν θέλω να γυρίσω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 84-58 – Με το πόδι στο γκάζι

Η Μπαρτσελόνα κάνοντας μια κυριαρχική εμφάνιση στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο νίκησε τη Ζ…