Κεντρική Elite League Και πάλι στον… πάγο ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός

Και πάλι στον… πάγο ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός

business aade louketo athlitikes

Σε πλήρη εξαθλίωση οδηγούνται πλέον οι ομάδες του Ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και εκείνες της Super League 2, της Football League και γενικά όλων των πρωταθλημάτων που δεν αγωνίζονται.

Όπως ενημέρωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία έναρξη οποιουδήποτε πρωταθλήματος.

Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, τα αθλήματα διεξάγονται κανονικά, ενώ στη χώρα μας είναι ήδη ένας μήνας όπου πραγματοποιούνται αγώνες μόνο σε Super League 1, Basket League αλλά και οι ευρωπαϊκοί αγώνες.

Με λίγα λόγια μετά τη νέα υπουργική απόφαση, οι αθλητές θα έχουν μείνει εκτός προπονήσεων ένα διάστημα 9 εβδομάδων. Έτσι θα είναι και αρκετά μακρής ο δρόμος που θα πρέπει να διανύσουν ώστε να επιστρέψουν στην απαιτούμενη αγωνιστική τους κατάσταση προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν και να μην έχουν τραυματισμούς.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πριν από τον Φεβρουάριο είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει επανέναρξη κάποιον πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ομάδες πόλο ανδρών που είχαν και έχουν (την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός) ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα δώσουν τους αγώνες χωρίς καν προπονήσεις.

Τέλος, να τονίσουμε ότι μιας και η απαγόρευση έχει ισχύ μέχρι και το νέο έτος (αν δεν πάρει μια ακόμα παράταση) το 2021 είναι μια Ολυμπιακή χρονιά, μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πρόκριση των Ελλήνων αθλητών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου.

Πηγή: Over FM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…