Κεντρική Β' Εθνική Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Λεύκιππος με την επιστημονική ανάλυση της επανόδου των αθλητών στην δράση! (VID)

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Λεύκιππος με την επιστημονική ανάλυση της επανόδου των αθλητών στην δράση! (VID)

webinar live

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση έγινε το Σάββατο (19/12) σχετικά με το ζήτημα της -πιθανής- επιστροφής των αθλητών στις υποχρεώσεις τους. Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού webinar που διοργάνωσε –με απόλυτη επιτυχία– ο Λεύκιππος και έγινε υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και του Σ.Ε.Π.Κ., αναλύθηκε με επιστημονικό τρόπο από τους κ.κ. Αθανάσιο Χατζηνικολάου (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ), Μανώλη Παπακώστα (Χειρουργός Ορθοπεδικός), Γιώργο Ζιώγα (Εργοφυσιολόγος) και Κώστα Επαμεινωντίδη (Φυσικοθεραπευτής) οι οποίοι ήταν οι βασικοί ομιλητές, το θέμα της ομαλής επανόδου των αθλητών στις προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες μετά από μακρά περίοδο αποχής αλλά και τους κινδύνους (για την υγεία τους) που “κρύβει” η επαναδραστηριοποίηση των αθλητών εφόσον αυτή δεν γίνει με έναν ορθό τρόπο που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από τους συμμετέχοντας που ο καθένας τους “κουβαλά” μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενό του ενώ στο ξεκίνημα του webinar απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Λεύκιππου Ορόσημο, Ματθαίος Σαββίδης. To συγκεκριμένο webinar, που μεταδόθηκε LIVE μέσω της επίσημης σελίδας του συλλόγου στο facebook, είχε πολύ μεγάλη απήχηση-επισκεψιμότητα και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που απένειμαν τα εύσημα στον σύλλογο της Ξάνθης, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με την πρωτοβουλία που πήρε προκειμένου να αναλυθεί -λεπτομερειακά- ένα “ευαίσθητο” ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα.

Mε την ολοκλήρωση του webinar, ο Πρόεδρος του Λεύκιππου, Ματθαίος Σαββίδης -μεταξύ άλλων- τόνισε: “Νομίζω ότι η ημερίδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, τουλάχιστον τις προσωπικές μου. Αυτό έχει να κάνει με την αξία και την επιστημονική κατάρτιση των συμμετεχόντων. Θεωρώ πως το θέμα (“ομαλή επάνοδος των αθλητών στις προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες μετά από μακρά περίοδο αποχής”) έδωσε πολλή τροφή και πολλά ερεθίσματα ώστε όταν αυτοί που θα αποφασίσουν και θα κάνουν συσκέψεις σχετικά με την επανεκκίνηση του αθλητισμού, θα πρέπει πέρα από τους επιδημιολόγους, να έχουν ένα τιμ από τέτοιας αξίας επιστήμονες που θα δώσουν τις κατευθύνσεις προκειμένου να γίνει πιο ομαλά αυτή η επανέναρξη. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η επάνοδος των ομάδων και των αθλητών σε μια σχετικά ομαλή καινούρια αθλητική φάση. Είναι καλό όλοι μας -με ψυχραιμία και χωρίς να βιασύνη- να μην πιέζουμε για το πότε θα επανέλθουμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφαση που θα λάβει η ομάδα των ‘σοφών’ για την επάνοδο και σίγουρα αυτό που πρέπει να προέχει είναι η υγεία των αθλητών”.

Παρακάτω, δείτε ολόκληρο το webinar:

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …