Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Δίνουν μέχρι και 2.000 ευρώ για να κάνουν νωρίτερα το εμβόλιο κορονοϊού

Δίνουν μέχρι και 2.000 ευρώ για να κάνουν νωρίτερα το εμβόλιο κορονοϊού

Εμβόλιο

Πλούσιοι Βρετανοί φαίνεται να εκμεταλλεύονται την οικονομική τους άνεση για να προηγηθούν και να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο του κορονοϊού

Σύμφωνα με δημοσίευμα των κυριακάτικων Times, οι πλούσιοι Βρετανοί εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική τους κατάσταση για να προηγηθούν και να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid- 19.

Από τις 20 Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει 616.933 δόσεις του εμβολίου Pfizer. Το εμβόλιο των Pfizer και BionTech άρχισε να κυκλοφορεί στη Βρετανία στις 8 Δεκεμβρίου και έχει ήδη προκαλέσει “εμφύλιο” στην βρετανική κοινωνία.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Βρετανοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα προσφέρουν μέχρι και δυο χιλιάδες (2000) λίρες για κάθε δόση του εμβολίου, προσπαθώντας να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας, να εμβολιαστούν νωρίτερα και να προστατευτούν έτσι έναντι της νόσου.

Ο καθηγητής Ροσάν Ραβιντράν, ιδιοκτήτης της «Klnik» μιας ιδιωτικής κλινικής στο Wilmslow, Cheshire, εξηγεί την απόγνωση ορισμένων εκ των ευκατάστατων Βρετανών να αποκτήσουν πρόσβαση στο εμβόλιο αντί να περιμένουν στην ουρά. Ωστόσο, προς το παρόν, μόνο το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) λαμβάνει απόθεμα του εμβολίου των Pfizer και BionTech, το οποίο παραμένει ο μόνος εγκεκριμένος φορέας για τον εμβολιασμό στη Βρετανία, όπως δήλωσε ο ίδιος στους κυριακάτικους Τάιμς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, όσοι επιθυμούν να πληρώσουν για το εμβόλιο, είναι συχνά άνθρωποι που είναι απελπισμένοι.

Ο καθηγητής Ραβιντράν αφηγείται την δική του εμπειρία όταν τον προσέγγισε κάποιος και του είπε: «Θα σου δώσω 2.000 λίρες για το εμβόλιο». Ο ίδιος προσθέτει ότι οι άνθρωποι που κάνουν συχνά αυτές τις ερωτήσεις είχαν έναν συγγενή που πέθανε από επιπλοκές της νόσου Covid- 19. «Ο ιός δεν είναι επιλεκτικός. Φτωχοί και πλούσιοι έχουν νοσήσει από τον ιό και όλοι έχουν χάσει τον έλεγχο. Και λοιπόν, αυτό που ψάχνουν οι άνθρωποι αυτοί, είναι να αποκτήσουν έναν βαθμό ελέγχου.»

Ο καθηγητής Ραβιντράν πρόσθεσε επίσης: «Κάθε εμβόλιο προς το παρόν αγοράστηκε από μια κυβέρνηση. Πιθανότατα θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε ιδιωτικές προμήθειες από τον Απρίλιο… Οι άνθρωποι τότε θα μπορούν να προμηθευτούν ένα εμβόλιο που η κυβέρνηση δεν θα έχει αγοράσει. Κάθε φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να βρει ένα εμβόλιο. »

Ο καθηγητής Ραβιντράν υπογράμμισε ότι για ορισμένα εμβόλια οι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούσαν να χρεώσουν υψηλές τιμές: από δέκα χιλιάδες λίρες έως και 20 χιλιάδες λίρες για τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca θα μπορούσε να εγκριθεί ακόμη και σήμερα από τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να διατεθεί σε κυκλοφορία στη Βρετανία στις 4 Ιανουαρίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…