Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Ανεβαίνει ο Μπουρούσης, ξεπέρασε και τον Μπέρι

Ανεβαίνει ο Μπουρούσης, ξεπέρασε και τον Μπέρι

bourousis peristeri lavrio

Σε ένα παιχνίδι με ιστορική αξία για το Περιστέρι αφού ήταν το 700ό του στο Πρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), Μπουρούσης, Μάντζαρης και Βασιλόπουλος έφτασαν σε ξεχωριστά, για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα, επιτεύγματα…

*Με τη μοναδική τάπα του στο παιχνίδι ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε ο 6ος μπλοκέρ στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 222 και ξεπέρασε κατά μία τον Ουόλτερ Μπέρι.

*Έχοντας δύο επιθετικά ριμπάουντ, έφτασε στα 584 και στην 8η θέση της ιστορικής λίστας τον Τόνι Κόστνερ.

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε στο ματς του «Δ.Τόφαλος», ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έγινε ο 12ος της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 1.544 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου.

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αντιμετώπισε την ομάδα με την οποία άρχισε τη σεζόν πραγματοποιώντας τη 294η εμφάνιση του στην κατηγορία. Με αυτήν μπήκε στην 50άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Ακόμη…

*Η σημερινή ήττα ήταν για τον Αργύρη Πεδουλάκη η 150ή του στον πάγκο του Περιστερίου για το Πρωτάθλημα.

*Ο Στίβεν Γκρέι είχε 2/2 δίποντα και μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας του Περιστερίου. Ο Αμερικανός έφτασε τα 140 και άφησε πίσω του τον Ιγκ Οκανσέ που έπαιξε στους «κυανοκίτρινους» στη διετία 1998-2000 και τον αείμνηστο Άνταμ Βόιτσικ που φόρεσε τη φανέλα τους στη σεζόν 2001-02.

Το επιθετικό πρόβλημα μεγεθύνθηκε στο δεύτερο ημίχρονο για το Περιστέρι που σημειώνοντας 23 πόντους ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Την ίδια είχαν σημειώσει, ο Ιωνικός Hellenic Coin και το Λαύριο Megabolt στο δεύτερο ημίχρονο των εκτός έδρας αγώνων τους με το Μεσολόγγι Baxi και τον Κολοσσό H Hotels αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Σπανούλης: «Ένα επίτευγμα που δεν το συναντάς συχνά»

Στην έως τώρα πορεία του Περιστερίου αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Μετά την εκτός έδρας …