Κεντρική Διεθνή «Στο εξωτερικό ηρεμεί η ψυχή και το μυαλό»

«Στο εξωτερικό ηρεμεί η ψυχή και το μυαλό»

kostas vasiliadis min

Ο καλαθοσφαιριστής της Αλ Σαντ, Κώστας Βασιλειάδης, μίλησε στην εκπομπή Overplay και στους Νίκο Παπαδογιάννη και Γιάννη Ψαράκη για τη νέα του εμπειρία στο Κατάρ αλλά και το μέλλον του στο χώρο του αθλήματος.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κατάρ όσον αφορά τον κορωνοϊό ανέφερε:

«Καθημερινά έχουμε περίπου 200 κρούσματα και μηδέν θανάτους. Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά με μάσκα, και συνεχίζει ουσιαστικά τη ζωή του. Δεν έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα και γίνονται κάθε 3 μέρες τεστ για να μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες».

Για τη διαφορά σε σχέση με την Ευρώπη τόνισε πως:

«Είναι πολύ διαφορετικά από το μπάσκετ στην Ευρώπη αλλά με εξιτάρει η ιδέα να το δοκιμάσω αυτό. Δεν είχα και κάποια πρόταση από την Ευρώπη και είπα γιατί όχι. Σκέφτηκα ότι αν υπάρχει κάτι κάλο μετά το δίμηνο που θα περάσω εδώ ίσως γυρίσω πίσω. Ήμασταν άτυχοι στα δυο παιχνίδια που παίξαμε. Βασικά όχι άτυχοι, καθώς παίξαμε με τις δυο καλύτερες ομάδες και ηττηθήκαμε. Οι ομάδες εδώ δεν έχουν πολλούς παίκτες. Μείωσαν και τους ξένους από 3 σε 2 όποτε παίρνεις και πιο πολλά σουτ και συνήθως περνάς τους 20 πόντους και σε καλή και σε κακή μέρα».

Όσον αφορά το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ ανέφερε: «Εύχομαι να περάσει η πανδημία για να ξαναπάει το ελληνικό μπάσκετ εκεί που ανήκει. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και ταλέντα και γιατί όχι να φτάσουμε 2η-3η δύναμη στην Ευρώπη».

Για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια δήλωσε χαρακτηριστικά πως:

«Αισθάνομαι τυχερός για ότι έκανα και συνεχίζω και κάνω. Σίγουρα αν το μπάσκετ το τωρινό ήταν πριν 2-3 χρονιά θα ήμασταν πιο σημαντικοί.

Όταν ακούω τη φράση δεν έχουμε σουτέρ γελάω. Ακόμα και στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης με θεωρούν δικό τους άνθρωπο και αυτό με γεμίζει χαρά για ότι έκανα διότι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο».

Για το μέλλον του συμπλήρωσε πως:

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι την κάθε μέρα. Πάντα το λέω ότι όταν θα αισθανθώ πως δε μπορώ να πάω στην προπόνηση τότε θα σταματήσω. Αυτή τη στιγμή ακόμα μπορώ να παίξω και θέλω. Φτιάχνω τα χαρτιά μου για προπονητής και αυτό θα είναι το επόμενο βήμα».

Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ ανέφερε:

«Κρατάω πάντα τα καλά και πάντα θα είμαι ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα όλα αυτά τα χρονιά. Οι συγκυρίες με φέρανε στο σημείο να φύγω στο εξωτερικό. Νομίζω ότι είναι καλύτερα όπου ηρεμείς και μπορείς να κάνεις καλή προπόνηση. Και φάνηκε πως το εξωτερικό είναι καλύτερο για μένα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…