Κεντρική Basket League ΑΕΚ Περιστέρι – ΑΕΚ 62-66

Περιστέρι – ΑΕΚ 62-66

linos xrisikopoulos aek peristeri

Ύστερα από ένα συναρπαστικό φινάλε η ΑΕΚ επικράτησε του Περιστερίου με 66-62. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7 πόντους, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι στο φινάλε έκανε όργια. Ο παίκτης της Ένωσης σημείωσε τέσσερα στα τέσσερα τρίποντα και χάρισε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Οι ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στο ξεκίνημα του ματς και στο πρώτο λεπτό μέτρησαν 0/4 σουτ συνολικά. To θέαμα συνέχισε να είναι κάκιστο και αυτό ήταν απόρροια των πολλών φάουλ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης από το πρώτο δεκάλεπτο πήγε στον πάγκο με τρία φάουλ (2 φάουλ και μία τεχνική ποινή). Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων και την απόσυρση του Έλληνα σέντερ και προηγήθηκε με εφτά πόντους (4-11).

Η Ένωση συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς και προηγήθηκε με double score (8-16). Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδωσε μεγάλη ανάσα στο Περιστέρι και με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε σε 16-11. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με εκπληκτικό κάρφωμα του Χρυσικόπουλου (12-18).

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν σε εξαιρετική ημέρα και έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση και με πέντε σερί πόντους του Αθηναίου πλησίασαν στον έναν πόντο (17-18). Οι δύο ομάδες ανέβασαν ταχύτητα και έκαναν γρήγορες επιθέσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έβρισκαν στόχο τα σουτ που επιχειρούσαν (19-22).

Η ΑΕΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν άφαντη επιθετικά και δεν μπορούσε να σκοράρει με κανέναν τρόπο. Το Περιστέρι, που κι αυτό δεν ήταν καλό, κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και έφερε τούμπα το ματς (25-24). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μερικά καλάθια στο φινάλε του ημιχρόνου και ανέκτησε το χαμένο προβάδισμα της (27-30). Χαρακτηριστικό της κακής επιθετικής βραδιάς των δύο ομάδων ήταν ότι οι δύο καλύτεροι επιθετικά παίκτες και των δύο, Γκρέι και Λάνγκφορντ, ήταν εκτός κλίματος, καθώς ο πρώτος ήταν άποντος και ο δεύτερος είχε μόλις ένα καλάθι 2 πόντων.

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Περιστερίου συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά, καθώς ήταν ιδιαίτερα άστοχες και το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό (35-32). Oι γηπεδούχοι, παρότι έχασαν τον Πετεγουέι με τραυματισμό, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το προβάδισμα τους. Οι παίκτες του κόουτς Παπανικολόπουλου έχτισαν μία μικρή διαφορά των έξι πόντων (44-38), έχοντας κορυφαίο τον Βασιλόπουλο και τον Μαυροκεφαλίδη. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τα πράγματα και στο τέλος της περιόδου βρέθηκαν να χάνουν με πέντε πόντους (47-42).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια. Κακό θέαμα, πολλά φάουλ, αλλά το ντέρμπι παρέμεινε ντέρμπι. Το Περιστέρι κράτησε το προβάδισμα του, αλλά δεν μπορούσε να βρει το κάτι παραπάνω για να ξεφύγει στο σκορ (53-46). O Kιθ Λάνγκφορντ, που ήταν κάκιστος στο ματς, στα τελευταία λεπτά βγήκε μπροστά. Ο Αμερικανός πήρε πάνω του την ομάδα και με πέντε συνεχόμενους πόντους κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, όμως, μίλησε η κλάση του Ματ Λοτζέσκι. Ο παίκτης της ΑΕΚ ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά. Ο Λοτζέσκι με φοβερό κρεσέντο έξω από τη γραμμή του τριπόντου (3/3 τρίποντα) έφερε τούμπα το ματς. Η ΑΕΚ έτρεξε σερί 13-0 και 1,43′ πριν το φινάλε προηγήθηκε με 61-55. To Περιστέρι επέστρεψε στο ματς με σερί 5-0, αλλά ο Λοτζέσκι δήλωσε και πάλι παρών.

Ο Λοτζέσκι πέτυχε ακόμη ένα σπουδαίο τρίποντο 49” πριν το τέλος και σκότωσε την ΑΕΚ. Ο Νίκος Ζήσης 13” πριν το φινάλε κλείδωσε τη νίκη για την ΑΕΚ, καθώς πέτυχε ένα ορειβατικό καλάθι και διαμόρφωσε το τελικό 66-62.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 27-30, 47-42, 62-66

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…