Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC Ο Τολιόπουλος βρήκε την Ιθάκη του… στη Νίκαια

Ο Τολιόπουλος βρήκε την Ιθάκη του… στη Νίκαια

TOLIOPOULOS

Έπειτα από δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις με τον Ιωνικό Νικαίας στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, ο Βασίλης Τολιόπουλος «φωνάζει» σε όσους τον αμφισβητούν πως δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Για έναν παίκτη που είναι μονάχα 24 ετών το να έχει αλλάξει ήδη έξι φορές μπασκετική στέγη είναι πολλές, ειδικά για έναν παίκτη του επιπέδου του Βασίλη Τολιόπουλου. Ο νεαρός γκαρντ δεν είναι κανένας τυχαίος, ούτε προσγειώθηκε ξαφνικά από τον ουρανό. Οι εμφανίσεις του με τον Ίκαρο Χαλκίδας και τον Κολοσσό Ρόδου την διετία 2013-15 ήταν αρκετές για να του δώσουν την πολυπόθητη μεταγραφή σε έναν μεγάλο σύλλογο, με τον Ολυμπιακό να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον 19χρονο τότε Τολιόπουλο και να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο.

Η τετραετία που τον… έψησαν

Οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να συνεχίσουν να επενδύουν σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, όπως άλλωστε είχαν κάνει με την σπουδαία φουρνιά του ’12, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και αργότερα τον Ιωάννη Παπαπέτρου να εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές για τους Πειραιώτες. Με την μόνη διαφορά πως οι προαναφερθέντες οδηγούσαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων τροπαίων Ευρωλίγκας αλλά και τελικών αυτής.

Ο Ολυμπιακός δούλεψε σε μεγάλο βαθμό μαζί του, δίνοντας του χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν έμεινε ικανοποιημένη.
Ο Βασίλης Τολιοπουλος δεν κατάφερε να δείξει το ταλέντο του στον Ολυμπιακό. Αυτό έγραψε η ιστορία.

Η δεύτερη ευκαιρία με τον Άρη και την ΑΕΚ

Ωστόσο οι στιγμές που είδαμε τον Τολιόπουλο της Κανήθου με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, εξ’ ου και ο δανεισμός του στον Άρη το 2019. Από την μία εκείνος έψαχνε μία ομάδα να του δώσει το ελεύθερο και να πραγματοποιήσει επιτέλους την αγωνιστική του «έκρηξη», από την άλλη ο Άρης έναν παίκτη να τον βγάλει από την δύσκολη θέση που βρισκόταν. Αποστολή εξετελέσθη, καθώς σε 15 αγώνες με τους Θεσσαλονικείς κατάφερε να ξαναβρεί το μπασκετικό του θράσος, μετρώντας σχεδόν 8 πόντους και πολλές μπάλες στα χέρια του.

Μπορεί η θητεία στον «Αυτοκράτορα» να ήταν σύντομη, όμως ήταν το απαραίτητο βήμα για να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο, αυτή την φορά με την φανέλα της ΑΕΚ και υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Εκεί βρήκε αρκετό ανταγωνισμό μπροστά του, με τους «μπαρουτοκαπνισμένος» Κιθ Λάνγκφορντ και Μάριο Τσάλμερς να έχουν τα πρωτεία στην επίθεση, ενώ ο Νίκος Γκίκας λειτουργούσε καλύτερα πλάι τους λόγω των οργανωτικών δυνατοτήτων του.

Σε συνολικά 17 αγώνες πρωταθλήματος κατάφερε να αγωνιστεί μόλις έξι φορές πάνω από 15 λεπτά, μετρώντας στο τέλος 5 πόντους μέσο όρο με 1,2 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 1 λάθος. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ξεκαθάρισε πως θέλει να αποχωρήσει από την «Ένωση», ήθελε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να βρει τα πατήματα του.

Από την άλλη η ΑΕΚ παρότι δεν υπολόγιζε για φέτος τον διεθνή γκαρντ, δεν ήταν και διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει από το ΟΑΚΑ, παρά μόνο με μορφή δανεισμού. Εκεί ο Άρης ήθελε να κάνει το κόλπο-γκρόσο και να τον φέρει πίσω στην Θεσσαλονίκη, κάτι όμως που δεν έγινε τελικά.

Η σωστή κίνηση του Ιωνικού

Κάπου εκεί ήταν που πρωτοπαρουσιάστηκε η προοπτική του Ιωνικού Νικαίας, ο Στέργιος Κουφός αποφάσισε πως το «πακέτο» που του προσφέρει ο Τολιόπουλος θα είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο για την δεύτερη χρονιά της ομάδας στην Basket League. Έτσι και έγινε λοιπόν, με τον Ιωνικό να ανακοινώνει τον μονοετή δανεισμό του από την ΑΕΚ και εκείνο να… σπάει τα κοντέρ με το καλημέρα.

Αρχής γενομένης με την ομάδα που ανήκει, ο Τολιόπουλος πήρε το όπλο του απέναντι στην «Ένωση», ωστόσο παρά τους 19 πόντους του η ΑΕΚ ήταν αυτή που επικράτησε στην πρεμιέρα με 68-81 και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Η δεύτερη αναμέτρηση με το Περιστέρι ήταν ακόμα πιο αμφίρροπη, όμως ήταν το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου που επικράτησε τελικά με 80-75. Ο Τολιόπουλος ήταν για άλλη μία φορά πρωταγωνιστής της ομάδας του, σημειώνοντας 20 πόντους, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γευτεί τη νίκη.

Παρά το 0/2 στο πρωτάθλημα, ο κόουτς Κουφός βλέπει πως ο νεαρός έχει πάρει από νωρίς την ομάδα από το χέρι και θέλει την μπάλα στα χέρια του όταν εκείνη καίει. Μέχρι στιγμή μοναδικό μελανό σημείο του παιχνιδιού του είναι τα 4/17 τρίποντα σε δύο αγώνες, ωστόσο ακόμα και αυτό δείχνει πως δεν επηρεάζεται από ένα, ή και παραπάνω, χαμένα σουτ. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν για τον Ιωνικό, ο Τολιόπουλος γνωρίζει πως οι ευκαιρίες που θα του δοθούν ολοένα και μειώνονται.

Έχει την τυχη να παίζει σε μία χώρα που οι γκαρντ υψηλού επιπέδου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς μετά τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα ακολουθεί… το χάος. Είναι αποκλειστικά στο χέρι του ίδιου να γίνει πρώτο βιολί στον Ιωνικό και να στοχεύσει στην επάνοδο σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ, ή να ασπαστεί το «Κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη».

Πηγή: overfm.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Νέα εποχή για τον Ιωνικό Νίκαιας – Ξεκινάει από την ΕΣΚΑΝΑ

Ο Ιωνικός Νίκαιας γυρίζει σελίδα και θα ξεκινήσει από το «μηδέν» για να επιστρέψει εκεί πο…