Κεντρική Ελλάδα Κουστένης: “Δεν είναι εύκολο οι παίκτες να βρίσκονται στο 100%”

Κουστένης: “Δεν είναι εύκολο οι παίκτες να βρίσκονται στο 100%”

koustenis

Ο προπονητής μπάσκετ, Τζίμης Κουστένης, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για την φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα του Περιστερίου.

Για την πορεία των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα ανέφερε:

«Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ρυθμού. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει βρει τον δικό της ρυθμό στην Ευρωλίγκα. Φυσικά είναι και σε φόρμα, παίζοντας καλό μπάσκετ. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με την Άλμπα. Τώρα θα έχει την διαβολοβδομάδα με δύο ματς εκτός έδρας. Είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια και δεν είναι εύκολο οι παίκτες να βρίσκονται στο 100% μετά από έξι μήνες απραξίας. Γι’ αυτό βλέπουμε περίεργα πράγματα. Επίσης, θα υπάρξουν πολλά προβλήματα με αρκετά σκαμπανεβάσματα σε όλες τις ομάδες και είναι λογικό».

Όσον αναφορά στον Παναθηναϊκο και τον τρόπο που θα πρέπει να χειρίζεται τα παιχνίδια, σχολίασε:

«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει μαχητικότητα σε όλα τα ματς και δύσκολα χάνει. Όμως, χρειάζεται να παίρνεις και κάποιες νίκες, διότι είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να παίξει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια για την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι μετά τις καλές εμφανίσεις αρχίζει και χτίζει χαρακτήρα».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε και πάλι στο Περιστέρι, με τον Τζίμη Κουστένη να επισημαίνει:

«Ο Αργύρης ξέρει πολύ καλά αυτή την ομάδα. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και γυρίζει σε ένα περιβάλλον, το οποίο του είναι γνώριμο. Κάποιοι παίκτες είναι παιδιά δικά του, όπως ο Βασιλόπουλος. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει ακόμα την φιλοσοφία του Πεδουλάκη. Πιστεύω είναι ο πιο κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση, ώστε να ολοκληρώσει κάτι που είχε μείνει… ανεκπλήρωτο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…