Κεντρική Ασίστ Shadow «Ganon Baker series»: Η ημέρα που άλλαξε τη ζωή του Στεφ Κάρι

«Ganon Baker series»: Η ημέρα που άλλαξε τη ζωή του Στεφ Κάρι

baker ganon9

To ebasket παρουσιάζει τον Νο1 Skill Development Coach Γκέινον Μπέικερ. Τον προπονητή των Κρις Πολ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κόμπι Μπράιαντ, Κέβιν Ντουράντ και πολλών άλλων αστέρων του ΝΒΑ. Βρίσκεται στον χώρο του αθλήματος πάνω από 30 χρόνια ως επαγγελματίας αθλητής, Coach & Skill Development Coach. Έχει δουλέψει σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι αυτός που εισήγαγε τον όρο «Skill Development» στην επαγγελματική προπόνηση των αθλητών του ΝΒΑ.

Ο Γκέινον Μπέικερ όμως, εκτός από Certified NBA Coach, δάσκαλος του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, είναι και Life mentor! Το ebasket θα παρουσιάζει Basketball Stories, Life Lessons, Training Workout Methods & Habits, έτσι όπως ένας Certified NBA ξέρει να παρουσιάζει!

Ξεκινώντας την εισαγωγή με τα Life Lessons του Coach Γκέινον Μπέικερ, θα μας αναπτύξει πως η ζωή του Στεφ Κάρι, άλλαξε σε μία ημέρα και τι σημαίνει αυτό για τον κάθε ένα από εμάς, εσάς! Ο Coach Γκέινον μας λέει ότι πολύ συχνά ρωτάει παιδιά ποιος είναι ο αγαπημένος τους αθλητής, και ακούει την απάντηση Στεφ Κάρι! Λατρεύουν τις κινήσεις του και τα μακρινά του σουτ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχοντας 23,5 μ.ο. στο ΝΒΑ ανήκει στους κορυφαίους.

Μία μέρα όταν ο Στεφ ήταν 13 ετών, ο πατέρας του με το όνομα Ντελ (πρώην επαγγελματίας, που κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα των Σάρλοτ Χόρνετς) τρελάθηκε μαζί του γιατί δεν ήθελε να δουλέψει παραπάνω στο σουτ του.

Ήταν ήδη καλός σουτέρ, αλλά ο πατέρας του, του εξήγησε ότι φεύγοντας από το κολλέγιο θα αντιμετώπιζε πολύ μεγαλύτερο συναγωνισμό και έπρεπε να δουλέψει γι’ αυτό. Ακολούθησαν ομηρικές οικογενειακές μάχες, ο πατέρας αμφισβητούσε τον γιό και αυτός αντιδρούσε. Του εξηγούσε ότι είναι κοντός, λεπτός και έπρεπε να δουλέψει σε πολύ εξειδικευμένα χαρακτηριστικά του σουτ για να διακριθεί. Τελικά ο Στεφ πείσθηκε και δούλεψε με αφοσίωση πάνω σε αυτά που του επέδειξε ο πατέρας του, 20 χρόνια μετά, σίγουρα επιβεβαιώνεται ότι πήρε την καλύτερη απόφαση της ζωή του.

Το μάθημα για εσάς είναι πολλαπλό. Πρέπει να δουλεύετε στο σουτ όσο καλοί κι αν είστε ή νιώθετέ ότι είστε. Οι νεαροί αθλητές, σοκάρονται όταν αλλάζουν επίπεδο και συχνά βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο Coach Γκέινον για το λόγο αυτό δημιούργησε το GBB’s Beginner to Pro Finishing and Shooting School. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να έχουν για πατέρα έναν πρώην αθλητή του ΝΒΑ, και πολύ συχνά οι προπονητές δεν έχουν επαρκή γκάμα ασκήσεων σουτ.

Σας παραθέτουμε και το σχετικό σύνδεσμό: Never worry about missing shots at the next level and develop a Steph Curry-like shot

Παραθέτουμε και ένα βίντεο του Coach Ganon στο οποίο εξηγεί και αναπτύσσει μία επιθετική άσκηση pick&roll:
https://www.facebook.com/watch/?v=35411582589840

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…