Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας: “Τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αθλητών, η πολιτεία πρέπει να δει και αυτές τις περιπτώσεις”

Φασούλας: “Τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αθλητών, η πολιτεία πρέπει να δει και αυτές τις περιπτώσεις”

Θέση για την κατάσταση στον αθλητισμό στην περίοδο της πανδημίας και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την διακοπή των πρωταθλημάτων πήρε με ανάρτηση του στα social media o υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας.

Συγκεκριμένα, εστίασε στους αθλητές μικρότερων κατηγοριών που πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, τονίζοντας ότι η πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις τους, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μετά την σχετική πρόταση που έχει κάνει στην κυβέρνηση, θα στηριχθεί ο Ελληνικός αθλητισμός.

Αναλυτικά:

Οι καταστάσεις που βιώνουμε την περίοδο της πανδημίας είναι πρωτόγνωρες. Το επίπεδο διαβίωσης έχει αλλάξει συνολικά.
Παράλληλα οι οικονομικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την στήριξη των πολιτών.
Στον αθλητικό τομέα και ιδιαίτερα στο μπάσκετ τα δεδομένα δεν διαφέρουν.
Εδώ και αρκετές ημέρες παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται με το άθλημα που εκπροσωπούν, πιέζουν ώστε να ανοίξουν τα γήπεδα για προπονήσεις ή ακόμα και αγώνες για τις ομάδες χαμηλότερων εθνικών κατηγοριών. Όμως βλέπουμε ότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.
Σίγουρα οι επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής κρίσης, έχουν την ευθύνη να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες. Η πολιτεία όταν θα κρίνει ότι είναι εφικτό, θα δώσει τη σχετική εντολή ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες και οι προπονήσεις, φυσικά κάτω από ειδικά μέτρα προστασίας.
Ο αθλητισμός όμως χωρίς ομάδες, σωματεία και πάνω από όλα αθλητές δεν πληροί το σκοπό του. Από την άλλη οι αθλητές των μικρότερων εθνικών κατηγοριών, όλων των αθλημάτων, βρίσκονται σε δεινή θέση.
Είναι τα δικά μας παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων είχαν ως μόνο έσοδο χρήματα που έπαιρναν από τις ομάδες τους. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αθλητών αλλά και των ομάδων.
Θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή που η πολιτεία θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της και σε αυτές τις περιπτώσεις αθλητών, που μέσα σε διάστημα κάποιων μηνών μένουν και πάλι χωρίς καμία πρόβλεψη και βοήθεια.
Έχω προτείνει στην Κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα και είμαι σίγουρος ότι με τη θετική της παρέμβαση αλλά και τη συναίνεση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα στηριχθεί ο Ελληνικός Αθλητισμός σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ο Χάνγκα σύγκρινε Γιασικεβίτσιους με Λάσο

Ο Άνταμ Χάνγκα, σε δηλώσεις του σε μέσα του εξωτερικού, σύγκρινε τον Γιασικεβίτσιους με το…