Κεντρική Elite League Υγιεινός περίπατος του Ολυμπιακού Β’ επί του Οίακα (94-59)

Υγιεινός περίπατος του Ολυμπιακού Β’ επί του Οίακα (94-59)

OLYMPIACOSB OIAKAS

Περίπατο έκανε το ματς με τον Οίακα Ναυπλίου ο Ολυμπιακός Β΄στο ΣΕΦ, επικρατώντας με για την δεύτερη αγωνιστική της Α2 Ανδρών. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το προβάδισμα, είχαν τους Μελισσαράτο και Χρηστίδη κυρίαρχους στις δύο ρακέτες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν ένα εύκολο απόγευμα στην βοηθητική σάλα του ΣΕΦ.

Σχετικά με την αναμέτρηση, το ματς από το ξεκίνημα ήταν αμφίρροπο με τον Οίακα να μην δίνει περιθώριο για να ξεφύγει η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη.

Παρά το αρχικό 7-5 με τον Πελεκάνο και το 10-9 με το δίποντο του Σιμιτζή, οι παίκτες του Τσαλδάρη έτρεξαν ένα 10-0 σερί μετά από πόντους του Μελισσαράτου αλλά και του Τσιάμη που ήρθε από τον πάγκο.

Με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-10 μετά από κάρφωμα του Κάδρα έπειτα από ασίστ του Νικολαΐδη.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Ο Μελισσαράτος κυριάρχησε στη ρακέτα και ήταν η αιτία του 29-14, με την διαφορά να φτάνει στους 17 πόντους και να πέφτει μετά από την παρέμβαση του… αγέραστου Καλλινικίδη. Ο 42χρονος φόργουοντ μείωσε σε 35-22 με τον Τσόχλα να του απαντάει για το 38-22. Ο έτερος των βετεράνων και με ερυθρόλευκη προιστορία, Μιχάλης Πελεκάνος, ήταν αυτός που με δίποντο έστειλε τις ομάδες στο 38-24 που ηταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επιστροφή τους στο ματς, οι γηπεδούχοι βασίστηκαν στο δίδυμο Χρηστίδη-Σκουλίδα. Ο πρώτος με εφορμήσεις του προς το καλάθι και ο δεύτερος με σουτ από την περιφέρεια.

Αυτό είχες ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακό Β’ να προηγηθεί με 49-28, τέσσερα λεπτά από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδαι αντίδρασης, ο Παπαφλωράτος έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20, με τον Παπαδιονυσίου να πετυχαίνει το 60-42 με τρίποντο, έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Το δεκάλεπτο τελείωσε στο 63-43 με γκολ φάουλ του Κάδρα, με τον Ολυμπιακό Β’ να έχει βάλει τις βάσεις για το 2/2 στην Α2.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν στο ματς. Ο Νικολαΐδης πρόσφερε φρεσκάδα και μπόλικα τρεξίματα, ο Κάδρας ήταν ουσιαστικός και στις δύο μεριές του παρκέ και μετά από έναν ακόμα αιφνιδιασμό, τελείωσε μία ακόμα φάση για το 71-45.

Ο Ολυμπιακός Β΄ συνέχισε το ματς με τους… μικρούς του. Ο Κουρτίδης, ο οποίος είχε έναν μικρό τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε μαζεμένους πόντους για το 77-50, με τον Μωραΐτη για πρώτη φορά να στέλνει το ματς στο +30 για τους παίκτες του Τσαλδάρη μετά από τρίποντο.

Ο Σιμιτζής προσωρινά με σερί πόντους προσπάθησε να διακόψει την ορμή των γηπεδούχων, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Μωραϊτης πρόσφερε σκορ για την ομάδα του Τσαλδάρη, ενώ ο Καμπούρης έριξε το τρίποντο για το τελικό 94-59 της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 38-24, 63-43, 94-59

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Τόλης Λεούσης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…