Κεντρική Basket League Άρης “Λάθος ο χειρισμός του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ, παγκόσμια πρωτοτυπία η ανακοίνωση…”

“Λάθος ο χειρισμός του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ, παγκόσμια πρωτοτυπία η ανακοίνωση…”

arvanitis

Για το ζήτημα που προέκυψε με τα τηλεοπτικά μίλησε ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης. Συγκεκριμένα είπε στον Libero 107,4:

Για το τι συνέβη χθες:

“Δεν υπήρχε πρόταση από τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, αλλά πρόταση του Προμηθέα. Μπήκε σε ψηφοφορία και όταν είδε τα ποσά ο Χάρης Παπαγεωργίου, ενημέρωσε το συμβούλιο της ΚΑΕ. Όλοι μαζί είπαμε ότι ο ΑΡΗΣ αδικείται. Προτείναμε να το πάμε μία μέρα πίσω και να συζητήσουμε κι άλλες προτάσεις. Δεν έγινε αυτό, πιέστηκε πολύ ο ΑΡΗΣ να συμφωνήσει κι εμείς κρίναμε ότι δε γίνεται να αδικείται η ομάδα μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν είχαμε εικόνα για αυτήν την πρόταση, έπεσε χθες στο τραπέζι. Μέσα σε πέντε λεπτά συμφώνησαν και τα 11 σωματεία. Πιστεύω ότι αδικούνται κι άλλες ομάδες αλλά δεν υπήρξε αντίδραση, άλλωστε και οι 11 υπέγραψαν την ανακοίνωση”.

Για την ανακοίνωση των 11 ΚΑΕ:

“Μιλάμε για ένα συνεταιρισμό. Ο ΑΡΗΣ είναι συνιδρυτής του ΕΣΑΚΕ και βγαίνουν να τον κατηγορήσουν ομάδες που χθες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ κατά μέλους του συνεταιρισμού. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία! Δε μιλήσαμε με τον ΕΣΑΚΕ μετά την ανακοίνωση”.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ποινικοποιείται το να έχεις άποψη. Αυτό δε γίνεται. Νομίζω ότι αυτό που λέμε εμείς είναι το πιο δίκαιο. Δε συμφωνούν οι υπόλοιποι; ΟΚ, αλλά όχι κι έτσι. Ο ΑΡΗΣ λέει εδώ και χρόνια ότι αδικείται σ’ αυτό το κομμάτι. Είπαμε να βρούμε λύση και να μη μαλώνουμε γι’ αυτό. Ήταν ενήμερο το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ για την άποψή μας. Έγινε χθες μία τηλεδιάσκεψη και πέρασε το θέμα μ’ αυτό τον τρόπο. Ήταν σχεδόν πραξικοπηματικό αυτό που έγινε. Ήταν λανθασμένος ο χειρισμός του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ”.

Για την αντιμετώπιση που έχει ο ΑΡΗΣ:

“Κουνάνε το δάχτυλο στον ΑΡΗ συντεταγμένα. Με τη γνωστή επωδός, ότι χρωστάει ο ΑΡΗΣ. Ναι χρωστάει, αλλά όχι σ’ αυτές τις ομάδες. Άλλο το χρωστάω και άλλο το δεν πληρώνω. Ο ΑΡΗΣ σιγά σιγά πληρώνει. Άλλες ομάδες άλλαξαν κατηγορία και ΑΦΜ για να μην πληρώσουν. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε το ποιος χρωστάει σε ποιον, τα ΑΦΜ κτλ, δε θα τελειώσουμε ποτέ. Αν ανοίξει το θέμα αυτό, να είστε σίγουροι ότι δε θα είναι ο ΑΡΗΣ αυτός που θα έχει πρόβλημα. Να σταματήσει όλο αυτό το παιχνιδάκι. Θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Το σταματάω εδώ”.

Για την πρόταση του ΑΡΗ:

“Η κάθε διοίκηση έχει τη δική της πολιτική. Να δούμε το μέλλον. Εμείς ως πρόταση καταθέσαμε ότι από το τηλεοπτικό που προέκυψε από την ΕΡΤ, το 50% να μοιραζόταν με βάση την τηλεθέαση, την εμπορικότητα, τον κόσμο και το άλλο 50% βάσει της βαθμολογίας. Μιλάμε για τηλεοπτικό προϊόν, σε όλο τον κόσμο αυτό γίνεται. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, μόνο στην Ελλάδα η υπόθεση μπαίνει σε διαδικασία παζαριού”.

Για τις επόμενες κινήσεις του ΑΡΗ:

“Αν δούμε φως, εμείς είμαστε πάντα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Αν όχι, θα ψάξουμε καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το τρίτο πλάνο είναι να λειτουργήσει το ARIS TV. Έχουμε χορηγό, το πιστεύουμε πολύ και θα το τρέξουμε γρήγορα, αν δε βρούμε κάτι στην αγορά. Το Ιωνικός – ΑΡΗΣ το είδαν 42.000 κόσμου και το Ιωνικός – Κολοσσός 6.500. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ΑΡΗ”.

Για το θέμα του Αλεξανδρείου:

“Στο γήπεδο κάναμε ένα ακόμα βήμα, στείλαμε στην οικονομική επιτροπή του υπουργείου ένα συμπληρωματικό μπίζνες πλαν. Μου είπαν ότι το έχουν σε προτεραιότητα. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει τελειώσει, αν όχι θα ενημερωθείτε πρώτοι. Είναι θέμα του υπουργείου, ελπίζω να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Για τα εισιτήρια διαρκείας:

“Τα διαρκείας πάνε καλά και θα πάνε καλύτερα από τις επόμενες μέρες, όταν θα πάρουμε την αδειοδότηση. Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και θα τη βοηθήσει”.

Για το αγωνιστικό:

“Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να φτιαχτεί μία καλή ομάδα. Θέλει πολλή δουλειά κι αυτή γίνεται στο γήπεδο από τους προπονητές μας. Θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η εικόνα μας με τον Ιωνικό δεν ήταν καθόλου καλή. Αυτήν τη στιγμή μας καίει το θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής”.

Διαβάστε ακόμη…

Ξεκάθαρος ο Άρης για τα τηλεοπτικά! Αρνητικός να εισπράξει λεφτά δυσανάλογα του μεγέθους του

Άρης: Τα πρόσφατα νούμερα που “δείχνουν” την εμπορικότητά του

“Στα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ υπήρχε μένος κατά του Άρη, θα πάρουμε περισσότερα από όσα μοίρασαν”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…