Κεντρική Elite League Ολυμπιακός Β’ – Τρίτων 91-75

Ολυμπιακός Β’ – Τρίτων 91-75

olympiakos tritonas

Πρεμιέρα με το… δεξί για τον Ολυμπιακό Β’, που επικράτησε άνετα του Τρίτωνα στο βοηθητικό κλειστό του ΣΕΦ με σκορ 91-75 για την 1η αγωνιστική της Α2 Ανδρών. Οι Ερυθρόλευκοι από το πρώτο λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους, ξέφυγαν με 14 πόντους και από εκεί και έπειτα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους.

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε έτσι το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της για φέτος στο πρωτάθλημα, στον δρόμο για την μαθηματική άνοδο στην Basket League.

Κορυφαίος όλων ο Διονύσης Σκουλίδας, εξαιρετικός ο Νικοκαΐδης, σταθερή αξία οι Τσόχλας και Χρηστίδης, με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός Β από το ξεκίνημα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με ένα κρεσέντο του Σκουλίδα (11 πόντοι στο δεκάλεπτο) έφτασαν να προηγούνται με 18-4 απέναντι στην ομάδα του Τρίτωνα. Οι Ερυθρόλευκοι προσπέρασαν με 12 πόντους στο εξάλεπο, για να τρέξει ένα 8-0 σερί ο Τρίτωνας για το 20-12, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-13 για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Τρίτωνα πλησίασε στους 5 πόντους (22-17), με τον Σκουλίδα να παίρνει και πάλι το… όπλο του, με τους Τσόχλα και Χρηστίδη να είανι η αιτία στη συνέχεια για το 38-22 της ομάδας του Πειραιά.
Ο Μάντζαρης και Κόκκαλης μείωσαν, για να έρθει ένα ιδανικό διάστημα για τον Νικολαΐδη που δειχνει… άντρας.

Με δύο τρίποντα για το 44-28, με τον Ολυμπιακό Β’ να παίρνει 17 πόντους προβάδισμα (49-32), με το ημίχρονο να τελειώνει στο 49-34.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός Β’ παρέμεινε κυρίαρχος στην αναμέτρηση. Τα σουτ των Σκουλίδα, Παπαδιονυσίου, Τσόχλα (2 τρίποντα) έστειλαν για πρώτη φορά την απόσταση στους 19 πόντους (61-42), τέσσερα λεπτά από την έναρξη της τρίτης περιόδου. O Τρίτωνας προσπάθησε να πλησιάσει και να… τρέξει τους νεαρούς του Τσαλδάρη, ο οποίος άνοιξε το ροτέισον και κοίταξε μέχρι την άκρη του πάγκου. Οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν αυτήν την διαφορά για ώρα, με τον Μελισσαράτος από τις βολές να διαμορφώνει το 71-52.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 73-54, αλλά οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Ο προπονητής των Πειραιωτών πέρασε και τον Κουρτίδη στο ματς που πέτυχε το τρίποντο για το 84-63, σε ένα ματς που ήδη είχε κριθεί και το μοναδικό που απέμενε ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός Β’ πραγματοποίησε ιδανική πρεμιέρα στον δρόμο για την άνοδό του στην μεγάλη κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 49-34, 73-54, 91-75
Ολυμπιακός Β’ (Τσαλδάρης): Παπαδιονυσίου 7 (1), Κουρτίδης 5, Μωραΐτης 3 (1), Κολοβερός 9 (1), Καμπούρης, Τσόχλας 13 (3), Σκουλίδας 20 (4), Καδράς 3, Χρηστίδης 6, Τσάμης 7 (1), Μελισσαράτος 7
Τρίτων (Μιχελάκος): Καφέζας 6, Ντούσιας, Θεοδώρου 9 (1), Γερομιχαλός 2, Κόκκαλης 14 (1), Σταθόπουλος 6, Μάντζαρης 7, Παπαδημητρίου 17, Νάνος, Πράπας, Τσιώκος 14, Σαρλής

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …