Κεντρική Elite League Ολυμπιακός Β’ – Καρδίτσα 95-89

Ολυμπιακός Β’ – Καρδίτσα 95-89

olympiacos b tsaldaris

Πιο δύσκολα από ότι περίμενε, ο Ολυμπιακός Β’ επικράτησε της Καρδίτσας σε έναν ντέρμπι για γερά νεύρα με σκορ 95-89, στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική της Α2 Ανδρών. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το προβάδισμα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν με τους Βαβάτσικο και Καρρά, όμως στο τέλος μίλησε η ψυχραιμία των γηπεδούχων αλλά και το… θολωμένο μυαλό της Καρδίτσας που έκανε αβίαστα λάθη.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Β’ ο Μελισσαράτος με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Τσόχλας με 19 πόντους, για τους φιλοξενούμενους ο Καρράς είχε 20 και ο Βαβάτσικος 17.

Το ματς

Oι παίκτες του Τσαλδάρη πέρασαν στο ματς με τον Μελισσαράτο να κυριαρχεί στις ρακέτες για το 8-4, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε και το 12-6. Η ομάδα της Καρδίτσας βρήκε σκορ από τον Καρρά για το 14-10.

Με βολές του έγινε το 17-13 αλλά ο Βαρβάτσικος μείωσε στον πόντο με τρίποντο, μέχρι να του απαντήσει ο Σκουλίδας με σουτ από τα 6,75μ. Η Καρδίτσα συνέχισε να πιέζει με τα αυτό τον ρυθμό προσπέρασε με δύο πόντους (20-22). Η περίοδος έκλεισε στο 23-22, με τους φιλοξενούμενους πάντως να κερδίζουν προσωρινά τις εντυπώσεις.

Ο Ολυμπιακός Β’ αντέδρασε, ο Νικολαΐδης πρόσφερε λύσεις στην επίθεση και μετά από μία καλή άμυνα έστειλε τη διαφορά στο 32-26 στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ. Η Καρδίτσα παρέμεινε κοντά, ο Ματαλών ήταν ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα του ματς και ο Καρράς μείωσε στον πόντο (37-36) έπειτα από ασίστ του Κακλαμάνου (39-38). Ο Τσόχλας διαμόρφωσε το 41-38 και ο Παπαδιονυσίου το 43-40.

Ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού Β’ και το νέο καλάθι του 27χρονου φόργουορντ έκανε το 47-40 με το ημίχρονο να κλείνει στο 49-40.

Ο Χρηστίδης ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους. Γρήγορα η διαφορά ανέβηκε στους +10 ποντους όμως η Καρδίτσα πλησίασε και πάλι στους 5. Ο Κολοβέρος πρωταγωνίστησε στις επόμενες φάσεις και με τρίποντο αλλά και επιθετικό κερδισμένο φάουλ, έστειλε το ματς στο 61-53. Ένα ακόμα τρίποντο, από τον Τσόχλα αυτήν την φορά, και το ματς στο 64-53. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, μείωσαν, αλλά με νέο σερί των Πειραιωτών και τρίποντο στο τέλος του δεκαλέπτου από τον Κολοβέρο, μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το υπέρ τους 73-61.

Οι επόμενες επιθέσεις ανήκαν στον Παπαδιονυσίου, ο Καλλές μείωσε σε 77-67, με την ομάδα της Καρδίτσας να χτυπάει στο… ζωγραφιστό με τον Καρρά να διαγράφει το 78-72. Ο Βαβάτσικος πέτυχε το τρίποντο για το 79-75, με τον Καρρά στη συνέχεια να φέρνει το ματς στο 81-79. Οι δύο ομάδες έδωσαν… μάχη στο τέλος. Ο Καρράς και ο Βαβάτσικος ήταν οι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους, ο Τσόχλας με τον Παπαδιονυσίου σκόραραν διαδοχικούς πόντους και η ομάδα του Ολυμπιακού Β’ πραγματοποίησε το 88-84 με 28.4 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Παρότι ο Ματαλών υπέπεσε σε λάθος πάσα, το ίδιο ακριβώς έκανε ο Τσόχλας και ο Τσούκας με τρίποντο μείωσε στον πόντο, με 17,7 δευτερόλεπτα για το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν ένα γρήγορο καλάθι με τον Μελισσαράτο, ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να κανουν ένα ακόμα λάθος και κάπως έτσι να λήγει η αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 49-40, 73-61, 95-89

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…