Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Νέντοβιτς: “Διαμαντίδης και Αλβέρτης έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου”

Νέντοβιτς: “Διαμαντίδης και Αλβέρτης έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου”

nemanja nedovic panathinaikos opap athens eb20

Ο Παναθηναϊκός της μετά Γιαννακόπουλου εποχής ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Χίμκι με 78–76. Μια από της μεγαλύτερες πράσινες μεταγραφές, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, μιλώντας στο open sport, τόνισε ότι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να πει το ναι στην πρόταση του τριφυλλιού.

Αναλυτικά:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Ένα πράγμα που γνωρίζουν για μένα όσοι με ξέρουν, είναι πως δεν είμαι ένα άτομο που του δίνεις μια μπάλα και ένα διαμέρισμα και είμαι πλήρης. Όχι, μου αρέσει να αισθάνομαι άνετα και εκτός παρκέ και να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ. Βλέπω πόσο παθιασμένοι είναι οι φίλαθλοι. Ακόμα κι αν δεν έχω παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο κόσμος με σταματάει στον δρόμο, μου φωνάζουν απ’ τα αυτοκίνητά τους. Είναι κάτι σαν θρησκεία εδώ και αυτό μου αρέσει πολύ».

Για τον νέο Παναθηναϊκό: «Όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να είμαστε δυνατοί πνευματικά. Μιλώντας για το μπάσκετ, θα είναι μια δύσκολη σεζόν για εμάς. καθώς όλοι ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός είναι σε περίοδο ανοικοδόμησης. Έχουμε πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Νομίζω ότι είμαστε μια από τις πιο νεανικές ομάδες της Ευρωλίγκα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. ΌΛοι στην ομάδα μας είναι πολύ πεινασμένοι, έχουν υψηλό κίνητρο. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά νομίζω έχουμε τα εργαλεία ώστε να απαντήσουμε σε κάθε ζήτημα».

Για το αν θεωρείται ρεαλιστικός στόχος η οκτάδα: «Θα είναι δύσκολο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που μπορούμε να πούμε ότι θα είναι σίγουρα στην οκτάδα. Ξόδεψαν αρκετά χρήματα για μεταγραφές. Αλλά νομίζω πως υπάρχουν και κάποιες θέσεις ανοιχτές για ομάδες΄οπως εμεέις, να παλέψουμε γι αυτές. Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας. Αν κερδίσεις όλα τα εντός έδρας παιχνίδια σου είναι αρκετό να μπεις στην οκτάδα. Να προστατέψουμε την έδρα μας, να κλέψουμε ορισμένα παιχνίδια εκτός και θα είμαστε καλά».

Για την Euroleague της νέας σεζόν: «Είναι πολύ περίεργο. Νομίζω πως οι ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη υποστήριξη θα έχουν το μεγαλύτερο μειονέκτημα μέσα στη σεζόν. Τα γήπεδα χωρίς κόσμο δεν είναι ίδια. Είναι πολύ ήσυχα, είναι άδεια, οπότε όλοι ανυπομονούμε να έχουμε ξανά τον κόσμο μαζί μας».

Για τους Διαμαντίδη και Αλβέρτη: «Ήταν κάτι το φανταστικό. Δύο τέτοιοι θρύλοι να επικοινωνούν μαζί σου και να σου αναλύουν το πλάνο τους και να σε κάνουν να αισθανθείς σημαντικός. Ήταν σημαντικός παράγοντας για την απόφασή μου, δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα χρήματα, αλλά το αίσθημα που μου δημιουργήθηκε για αυτό και αποφάσισα να έρθω εδώ».

Για τον ρόλο του στην ομάδα ως ηγέτης: «Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Δεν περίμενα να μου χαριστεί τίποτε. Έχω αρκετή εμπειρία, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Ίσως είμαι ο πιο έμπειρος παίκτης στην ομάδα. Σίγουρα θα χρειαστεί να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου που δεν έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο να προσαρμοστούν γρήγορα».

Για το αν βλέπει το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Μου αρέσει όλη η ενέργεια γύρω από την ομάδα και την πόλη. Η Αθήνα μοιάζει με το Βελιγράδι Η ελληνική νοοτροπία είναι παρόμοια με αυτή των Σέρβων. Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ. Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, αλλά αν φτάσουμε ως εκεί και συμφωνήσουμε και οι στόχοι μας συμπίπτουν, τότε γιατί όχι».

Για την 2η αγωνιστική της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό: «Έχουν υπογράψει κάποιους έμπειρους παίκτες, κράτησαν τον κορμό τους, έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή. Το καλό γι’ αυτούς είναι ότι μπορούν να αφοσιωθούν μόνο τον Ευρωλίγκα. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και απ’ ότι καταλαβαίνω από τον κόσμο που με σταματάει στον δρόμο, μπορούμε να χάσουμε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, αλλά όχι αυτό με τον Ολυμπιακό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Δεν παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»

Στα ερχόμενα παιχνίδια της Euroelague, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν. «Αγχώθηκε» για τρία δεκ…